Mer grått i båten?

I fjor prøvde jeg meg på en etter hvert ganske mislykket oppgradering av dørken om bord i båten, ved å legge på EVA Teak dørkbelegg i cockpiten. Mislykket fordi jeg har tolv tommeltotter og slurvet med framgangsmåten.

Det begynte bra, men så fikk jeg problemer og det begynte å se mindre pent ut, så jeg ga egentlig opp underveis og ga blaffen i hvordan det så ut på slutten, jeg ville bare bli ferdig med det!

Så allerede i fjor visste jeg at jeg måtte gjøre dette på nytt! Under dugnaden fikk belegget ytterligere slitasje med masse folk som holdt på, så jeg har ikke brydd meg så mye om det, men plassert et par båtmatter over de verste feilene… 😀

Men nå vet jeg i det minste hvordan jeg IKKE skal gjøre det! Og dette underlaget er jo ikke det dyreste heller, så det har ikke akkurat ruinert meg, jeg har råd til å kaste bort penger på noen ruller, for å si det slik.

Det jeg har funnet ut er at dette belegget er litt vanskelig å holde rent. Skitt og møkk setter seg lett i de falske natene, siden disse ligger litt dypere enn det som skal illudere selve teakplankene. Det er litt dumt, det ville vært mye enklere hvis hele overflaten hadde vært plan og jevn.

Men jeg tror likevel at jeg satser på å legge det samme dørkbelegget på nytt – med én ganske stor endring: Istedenfor å kjøpe den lysebrune teakfargen, så vil jeg kjøpe den grå varianten. 

Slik kanskje?

For jeg skal jo etter planen ha grått/koksgrått og burgunder/mørkerød som gjennomgående farger interiørmessig om bord, så da er det jo naturlig å ha et dørkbelegg som også glir inn i dette mønsteret. Så da blir det vel en tur til Biltema over nyttår for å handle inn noen slike ruller. Pluss at jeg har en usprettet rull til salgs til halv pris!

Jeg skal riktignok sjekke ut om det finnes et annet alternativ som er lettere å holde rent, men mest sannsynlig går jeg fortsatt for EVA Teak – men altså i grått. Å legge heldekkende teppe i cockpiten igjen kommer jeg ikke til å gjøre.

Jeg skal være mye mer nøyaktig med tilskjæringen og lage ordentlige maler med et annet malmateriale enn den ganske så mislykkete dekningspappen som jeg benyttet i fjor. Har en halv rull med slik papp å gi bort, hvis noen er interessert!

Har funnet noe annet materiale som kan brukes til å lage maler som jeg kan bestille.

Dog utelukker jeg ikke at jeg får noen til å gjøre dette for meg for å få gjort det ordentlig. Det er foreløpig ingen hast.

 

 

Related Images: