Fortsatt et lekkasjeproblem

Sist onsdag hadde jeg innkalt hjelp fra et firma til å tette lekkasjene fra vinduene i båten. Det gikk ikke helt som forventet. Så jeg må nok til selv etter å ha fått gode råd. Ifølge han som kom lekker det nemlig ikke fra vinduene, men fra gjennomføringene.

Tilbudet fra firmaet inkluderte tetting av vinduer og var gjort som en fastpris, og han fant et sted der det var en bøy som nok gjorde at det ble litt lekkasje, men ellers kunne han ikke se at det kom inn noe vann verken fra vindusluka eller fra vinduene. Det var ikke fukt der det skulle ha vært det og pakningene til vindusluka var helt fine.

Så selv om han gjorde som avtalt og la Tec7 rundt vinduene, så vil jeg fortsatt ha problemer med lekkasjer. For ifølge ham er problemet at det lekker fra gjennomføringer samt kondens. Og for å komme til der det lekker må jeg uansett rive vekk noe skrogtrekk.

Jeg har, siden jeg skrev forrige innlegg, sjekket skrogtrekket litt nærmere. Og det jeg fant stemmer for så vidt med det han fortalte. For skrogtrekket under vinduene ser helt fint ut, noe er løsnet, men det er på grunn av at limingen har gått opp, det er ikke noe råte eller mugg under. Men de stedene det ser verre ut, som på bildet til venstre, sammenfaller med at det kan renne inn ovenfra fra pullertfester, rekkverkfester og kanskje fra festene til baugstigen og andre steder.

For det er i hjørnene og i taket over hjørnene at skadene på skrogtrekket er verst.

Så jeg hadde egentlig allerede begynt å tenke tanken på å beholde – inntil videre ettersom jeg fremdeles har lyst til å isolere forkabinen en gang i fremtiden – skrogtrekket på sidene og fjerne kun det som er ødelagt i denne omgangen.

Dette skrogtrekket må uansett fjernes for at jeg skal komme til fra undersiden til festene for å tette der. Nå har jeg fått instruksjon på hvordan jeg skal gjøre det og gå fram for å få tettet, så jeg håper og tror at det er noe jeg kan klare selv…

Det som er litt surt er jo at jeg nå har betalt noen tusenlapper for tetting, men likevel sitter igjen med størstedelen av lekkasjeproblemet uløst!

Men jeg kan egentlig ikke klage på det heller, fordi tilbudet var jo formet som en fastpris og inkluderte tetting av vinduene. Skulle jeg bedt dem om å ta lekkasjen fra gjennomføringene i samme slengen, ville jeg antakelig måtte ha betalt timepris, og da måtte jo arbeidet først begynne med å fjerne skrogtrekket før selve tettingen kunne begynne, og da kunne det fort ha blitt uforholdsmessig dyrt.

Så selv om jeg føler at jeg har fått lite igjen for pengene ettersom lekkasjeproblemet ikke er løst, så har jeg egentlig ingen grunn til å surmule. Jeg har i det minste fått vite hvorfor og hvor lekkasjene kommer fra, og gode råd om hvordan jeg kan få tettet det selv.

Jeg ville neppe selv ha tenkt på at det er fra gjennomføringene at det lekker, for jeg er, som jeg har skrevet før, ikke akkurat noe kroneksempel på en “handyman” – det genet mangler jeg fullstendig! Og han virket absolutt som om han visste hva han snakket om (og den tetting av vinduene han hadde utført så i alle fall garantert mye bedre ut enn det jeg ville ha klart.

Sånt sett passer det jo meg bra at det tettingsarbeidet som jeg skal gjøre, ikke vil være så synlig fra utsiden…

Tanken på å få hjelp til å ta den siste delen av lekkasjearbeidet er jo også til stede, men å fjerne det skrogtrekket som må fjernes skal jeg nok klare. Håper jeg…

Related Images: