Brekkestø

Vurdering (5 anker er best):
Posisjon: 58°11’40.4″N 8°20’47.3″E
Antall besøk: 1 Sist besøkt: 26.08.2018.
Fasiliteter: Drivstoff. Kiosk, butikk, kafé om sommeren i høysesongen.
Havneavgift: Tror ikke det er noe slikt her. Mulig i toppsesongen. Bryggen er vel laget kun for korte besøk. Ikke noe vann eller strøm på den.
Fortøyning:
Langsides. Baug mot brygge og anker.
Tilrettelagt for funksjonshemmede: Delvis  Kommer man seg opp på flytebrygga er det grei adgang til land og kort avstand til kiosk og butikk.

Brekkestø, ikke mye plass på brygga! 

Jeg besøkte Brekkestø i bare noen få timer og etter at hovedsesongen var over. Vet derfor ikke om man må betale for å ligge der, men regner vel nesten med det i sommersesongen? Brygga var så full at halve båten ble liggende utenfor – men jeg SKULLE på land!

Siden alt var stengt fikk jeg ikke prøve den kjempesvære isen som kiosken på stedet er berømt for. Både kiosk, butikk og kunstutsalg var nemlig stengt for sesongen.

Jeg tok derfor bare en rusletur rundt og tittet på stedets eldste hus, som familien til en jobbkollega eier, og kom meg opp til utsiktspunktet. Det var en ganske drøy tur for en med protese og krykke – hadde ikke klart meg uten krykka. På toppen var det en liten varmestua som man kunne gå inn og sette seg i, omtrent som i Portør. Men i Portør var det stengt, her var den åpen. Var noen oppslag som fortalte litt om historien til stedet.

Brekkestøs eldste hus. Eies av familien til en jobbkollega. Skal være fra 1709.

På veien tilbake til båten traff jeg på et par tyske sykkelturister som spurte om veien til utsiktspunktet, da kunne jeg faktisk fortelle dem det! Ikke verst å gjøre debut som lokal guide etter å ha vært på stedet for første gang!

Deretter var det bare å kaste loss og komme seg videre.

Gjestebrygga er liten og jeg kan tenke meg at det fort blir stappfullt der i høysesongen.

Selve stedet var idyllisk som få og jeg kan tenke meg at det er et yrende liv der om sommeren. 

Jeg må tilbake en gang for å få smake på den berømte isen!

 

Utsikt fra Brekkestø

Related Images: