Risør gjestehavn

Vurdering (5 anker er best):
Posisjon: 58°43’11.2″N 9°14’23.3″E
Besøkt antall ganger: 13 Sist besøkt: September 2023  Webkamera: Nei  Hjemmeside
Fasiliteter: Servicebygg med dusj og toaletter. Kortautomat på dusj, vaskemaskin og tørketrommel. Strøm og vann. Søppel (ved Dampskipsbrygga).  Drivstoff ved Risør fiskemottak. Masse kafeer, restauranter og butikker i umiddelbar nærhet. Også en fiske- og båtutstyrsbutikk like før torget.
Havneavgift (for 29-foter): 250 NOK (100 utenom hovedsesongen). Inkluderer strøm og vann. Må betales manuelt hos havnevaktene som går runden i sommersesongen. Ingen betalingsmuligheter via automat eller app.
Fortøyning: Langsides flytebrygge, baug mot brygge eller kaikant.
Tilrettelagt for funksjonshemmede: Må vel si ja her. Vanlig rampe fra flytebrygga ytterst i havna der jeg lå. Handicaptoalett i servicebygget som ligger ved akvariet.

Bergtatt II i Risør

Jeg ankom Risør første gang etter at det hadde blitt mørkt. Da ble jeg noe forvirret, men la meg til slutt på gjestebryggene (flytebryggene) som ligger helt ytterst. Innafor ligger det også en steinbrygge, og helt innerst i havna er det plasser der man fortøyer med anker og baug mot brygge. Der er det også dagbrygger uten strøm og vann.

Jeg fikk litt problemer med å finne søppelkasser på mitt andre besøk – da havnevertene ikke lenger var på jobb. Jeg måtte gå helt ned til dagbryggene innerst i bukta for å finne et sted å kaste søpla! I det området ligger også drivstoffpumpene.

God plass i Risør!

Var innom serviceanlegget som ligger på venstre hånd når du har gått opp landgangen fra flytebryggene, og det så rent og pent ut. Vet ikke når det stenger, det var åpent under begge mine besøk. Positivt at du kan bruke mynter på dusj, vaskemaskin og tørketrommel, da slipper du være avhengig av å finne noen som selger poletter…

Alle mine besøk var jo litt utenfor sesongen, men fikk en hyggelig ung havnevakt på besøk under mitt første besøk. Hun forklarte hvor alt lå hen. Også at det døgnåpne toalettet lå lenger inn i havna. Har ved alle mine besøk lagt meg i den ytre gjestehavna ettersom den er både nærmest serviceanlegget og ikke fullt så trangt som det er lenger inn.

Gjestehavna i Risør ligger veldig tett på byen, så du har alt innen umiddelbar rekkevidde, inkludert pub, dagligvarer, båtutstyrsbutikk og Frelsesarmeen… Når det er fullt kjør om sommeren kan jeg tenke meg at det blir ganske bråkete, men når jeg var der i slutten av august var det stille og rolig.

OPPDATERING 2020:  Risør har etter hvert blitt en av mine favoritter, koselig by og hyggelige havnevakter som også veksler til mynter hvis du trenger det i serviceanlegget. Er blitt mer eller mindre en fast plass å besøke på turene til Sørlandet.

OPPDATERINF 2023: Man må nå bruke bankkort for å komme inn i serviceanlegget og benytter fasilitetene der, også for vaskemaskiner og tørketromler. De to gangene jeg var der i år var begge utenom hovedsesongen og da var serviceanlegget kun åpent på dagtid og kortautomatene virket ikke. For øvrig har den gamle steinbrygga nå fått vanlige tre-pins stikkkontakter istedenfor de vanlige to-pins “kjøkkenkontaktene”. Sistnevnte er fortsatt tilgjengelig, men jeg har ikke sjekket om det fortsatt er strøm i dem.

Related Images: