Risør gjestehavn

Besøkt antall ganger: 2 Sist besøkt: 29.-30.8.2018 Hjemmeside
Fasiliteter: Servicebygg med dusj og toaletter. Myntautomat på dusj, vaskemaskin og tørketrommel. Strøm og vann. Søppel (et eller annet sted). Wifi. Drivstoff lenger inn i havna. Masse kafeer, restauranter og butikker i umiddelbar nærhet. Også en båtutstyrsbutikk like før torget.
Havneavgift (for 24-foter): 200 NOK. Inkluderer strøm og vann. Må betales manuelt hos havnevaktene som går runden i sommersesongen. Ingen betalingsmuligheter via automat eller app.
Fortøyning: Langsides flytebrygge, baug mot brygge eller kaikant.
Tilrettelagt for funksjonshemmede: Må vel si ja her. Vanlig rampe fra flytebrygga ytterst i havna der jeg lå. Handicaptoalett i servicebygget som ligger ved akvariet.

Jeg ankom Risør første gang etter at det hadde blitt mørkt. Da ble jeg noe forvirret, men la meg til slutt på gjestebryggene (flytebryggene) som ligger helt ytterst. Innafor ligger det også en steinbrygge, og helt innerst i havna er det plasser der man fortøyer med anker og baug mot brygge. Der er det også dagbrygger uten strøm og vann.

Jeg fikk litt problemer med å finne søppelkasser på mitt andre besøk – da havnevertene ikke lenger var på jobb. Jeg måtte gå helt ned til dagbryggene innerst i bukta for å finne et sted å kaste søpla! I det området ligger også drivstoffpumpene.

Var innom serviceanlegget som ligger på venstre hånd når du har gått opp landgangen fra flytebryggene, og det så rent og pent ut. Vet ikke når det stenger, det var åpent under begge mine besøk. Positivt at du kan bruke mynter på dusj, vaskemaskin og tørketrommel, da slipper du være avhengig av å finne noen som selger poletter…

Begge mine besøk var jo litt utenfor sesongen, men fikk en hyggelig ung havnevakt på besøk under mitt første besøk. Hun forklarte hvor alt lå hen. Også at det døgnåpne toalettet lå lenger inn i havna.

Gjestehavna i Risør ligger veldig tett på byen, så du har alt innen umiddelbar rekkevidde, inkludert pub, dagligvarer, båtutstyrsbutikk og Frelsesarmeen… Når det er fullt kjør om sommeren kan jeg tenke meg at det blir ganske bråkete, men når jeg var der i slutten av august var det stille og rolig.