Vestre Bolærne (Jensesund)

Vurdering (5 anker er best): 
Posisjon: 59°12’52.5″N 10°32’10.1″E
Antall besøk: 1 Sist besøkt: 11-12.09.2020
Fasiliteter:  Serviceanlegg med toaletter, kanskje dusj?  Søppel. Kafé.
Fortøyning: Langsides på flytebryggene. Også en liten flytebrygge på Mitre Bolærne på andre siden av sundet.
Tilrettelagt for funksjonshemmede: Ikke spesielt. På den nordligste flytebryggen der jeg lå var det en slags steintrapp for å komme helt opp på land.

Vestre Bolærne er, som også Østre Bolærne, tidligere militær eiendom. Det gjenspeiles i bygningsmassen på øya, der flere av husene kan leies til overnatting via kafeen. 

Jeg har ført opp denne havna under “Uthavner” og ikke gjestehavner.

Gjestehavna er nemlig såpass enkel at jeg klassifiserer den som en uthavn. Det er ikke strøm eller vann på bryggene (riktignok strømstolper på den jeg l meg til, den nordligste, men ingen strøm tilkoblet. Det er heller ingen havneavgift.

Kafeen er åpen i sommerhalvåret, og var også åpen den fredagen jeg lå der, men med kun fire-fem båter innom gikk den neppe med overskudd den helga… Hadde jeg blitt der et døgn til ville jeg nok sjekket den nærmere ut, men det får bli til en annen gang.

Det er også toaletter i et bygg like ved kafeen, men de var stengt da jeg var der. Enten var de stengt for sesongen, eller så er de kun åpne i kafeens åpningstid. Lenger bort så jeg et skilt med “Dusj” på, men om det er en dusj gjester kan benytte eller en overligger fra den militære epoken, vet jeg ikke.

Det er visst også anledning til å campe med telt her, ifølge et annet skilt.

Havna ligger ganske utsatt til ved vind franbord eller sør, noe jeg fikk merke ved mitt besøk…

Related Images: