Hållö (Sverige) (uthavn)

Vurdering (5 anker er best):
Posisjon: 58°19’59.7″N 11°13’5.6″E
Antall besøk: 1 Sist besøkt: 13.-14.08.2017.  Webkamera: 1 2 (flere valg) – Ingen viser dog havneområdet.
Fasiliteter: Toaletter. Mulig dusj kan lånes på vandrerhjemmet? Kafe på vandrerhjemmet. Museum. Kapell.
Fortøyning: Hovedsaklig med plugger/ringer i fjellsiden. Jeg fikk ligge langsides ved en brygge som tilhørte vandrerhjemmet på grunn av at jeg er amputert.
Tilrettelagt for funksjonshemmede: Nei. Hvis man får hjelp til å komme i land fra selve brygga er det et slags trefortau opp til vandrerhjemmet, men ellers på øya er det ganske kupert. Rullestolbrukere vil nok ha en utfordring.

Fantastisk sted som anbefales!

Hållö er kanskje et sted som mange nordmenn går glipp av, der øya ligger litt ute i havgapet vest for mer kjente Smögen og Kungshamn. For det første ser den kanskje litt ugjestmild ut, og for det andre er det ikke plass til så veldig mange båter der, så når nordmenn kjører forbi er det nok stappfullt av lokale svensker de fleste gangene. Vandrerhjemmet på øya er gjerne fullbooket for hele sommeren før sesongen er i gang…

Men det er absolutt verdt å ta en tur hvis man skulle være i nærheten og man får kilt seg inn! Innseilingen er litt trang og grunn, men det er plass til flere båter sørvest for brygga, som hovedsakelig er til bruk for båten som tilhører vandrerhjemmet. De øvrige båtene legger til ved svabergene litt lenger inn. Vet ikke helt hvor dypt det er der, men på mitt besøk lå det i alle fall et par mindre seilbåter der.

Vandrerhjemmet

Hållö er en øy med rik historie og en veldig spesiell natur, helt fra det mest steinete og ugjestmilde til frodige områder. Foruten vandrerhjemmet er det mulig å besøke toppen av fyret, for en mindre avgift, samt besøke et museum og et lite kapell.

Det er en ideell forening som driver museet og fyret, så legg gjerne igjen noen kroner! Selv kjøpte jeg en caps og en liten bok om Hållö. Anbefaler å ta turen opp i fyrtårnet – du får en fantastisk utsikt derfra!

Skulle det være fullt eller du ikke vil ta sjansen på å dra ut dit på bomtur, så går det i sommersesongen ferger ut til øya både fra Smögen og Kungshamn. Jeg anbefaler et besøk der.

Jeg kommer tilbake så lenge jeg får presset meg inn!

Hållö i Sverige i august 2017. Besøker gjerne denne øya en gang til!

Related Images: