Ingen båttur lørdag, kanskje på søndag?

IMG_1061.JPGJeg klarte ikke å kjøre forbi båthavna denne lørdagen heller…Scooteren liksom drar den veien av seg selv uansett om formålet med turen var å handle i butikken… På grunn av mine båtabstinenser måtte jeg jo ta en tur denne gangen også, selv om jeg visste at brygga fremdeles var utilgjengelig.

Selv om det var noe grått vær denne lørdagen var sjøen nesten blikkstille da jeg kom ned til båthavna. Jeg hadde jo tenkt å ta en tur ut på brygga og vurdere om det var mulig for meg å komme over på den brygga som båten ligger på. Jeg hadde meg med en krykke denne gangen i tilfelle den kunne gjøre det lettere. Faktisk tenkte jeg også på om det ville være mulig for meg å krype eller krabbe over på de stålbjelkene som fortsatt hang sammen der…

JA, JEG ER DESPERAT!!!

Stille og pent, men båten fortsatt utilgjengelig…

Vel, nede i båthavna kom jeg i prat med en jeg egentlig ikke vet navnet på, men jeg har snakket med ham flere ganger, så vi er i alle fall på hils. Har inntrykk av at han trår til som en slags assistent til havnesjefen når det trengs, og det gjør det jo absolutt nå!

Han kunne fortelle at arbeidet med den brygga båten min ligger på, fortsatt like utilgjengelig, visstnok skulle starte til uka, så jeg krysser fingra og håper det skjer.

Også han kunne berolige meg litt angående muligheten for å få frostskader. Han mente de kuldegradene som er meldt nå ikke var så farlige, spesielt fordi det skifter så fra dag til dag. Han mente det måtte en lengre kuldeperiode til for at noe skulle skje. Og det er det jo flere som har sagt til meg også.

Men jeg ønsker jo å komme meg om bord og få sjekket dette selv! Været lørdag var ikke så aller verst heller, blikkstille sjø, men litt grått ellers. Også søndag er det meldt stille sjø, og i tillegg litt sol, så jeg lever i håpet om at det skal bli mulig å komme utpå…

Nye kabler skal strekkes.

For han som jeg snakket med mente at hvis jeg kom nedom på søndag formiddag, så skulle han kunne hjelpe meg med å komme ut til båten. Jeg er litt usikker på hvordan jeg skal komme meg om bord etttrsom jeg nok må fraktes over i båten med en mindre jolle, og akkurat det å komme ned i og opp av den kan bli spennende… Men jeg skal absolutt prøve!

I verste fall er det vel mulig at de rett og slett kan flytte båten til en mer tilgjengelig plass for meg.

Da får jeg sjekket at alt står bra til om bord, og skal starte motoren. Hvis det går knirkefritt blir det en tur utpå, og da skal jeg få beskjed om hvor jeg kan legge til når jeg er tilbake.

Slik det er nå er jeg ikke totalt avhengig av å ligge på en slik hjørneplass som jeg lå på før uværet og isen slo til, jeg kan klare å gå på en utrigger (tror jeg!), men jeg vil helst unngå det. Men når ting er som det er nå, så skal jeg greie det i en periode. Jeg er stort sett i stand til å gå litt lengre også nå, selv om jeg også her ville foretrekke en plass med kortest vei til inngangen.

Båthavna skal sikres med nye moringer. Mange er skiftet ut, flere skal legges på plass.

Jeg er jo tross alt i bedre form nå enn jeg var i mai, og jeg kan gå litt lengre enn før. Men så er det jo også dette med at jeg kan få perioder innimellom der jeg vil være nærmest avhengoig av kort vei til båten, tilstanden min kan jo slå begge veier…

Akkurat nå er ikke det så viktig, med tanke på at jeg kanskje endelig kan komme meg utpå igjen søndag!

Og jeg har jo også Svein som har sagt han kan hjelpe til i helga, ettersom han også skal være der og jobbe med båten sin.

Når du leser dette er jeg etter planen på vei ned til havna, så får vi se hvordan det går!