Godt nytt båtår!

Da har vi rundet et nytt år, og litt forsinket får jeg ønske alle båtvenner et godt nytt båtår! Dessverre ble året avrundet med en lite hyggelig rekord for meg. For første gang siden jeg ble båteier fikk jeg ikke én eneste båttur i desember! Vær, kollisjon med jobb og en uggen form den siste uka var med på å gjøre desember turløs.

Gjennom åtte båtsesonger har jeg alltid fått en båttur i desember måned. Det har riktignok variert kraftig, fra bare én tur til sju turer, men jeg har alltid vært utpå. Fram til annerledesåret 2020.

Det nærmeste jeg var å komme utpå var første juledag. Da var det i tillegg nydelig vær med blå himmel, sol og blikkstille. Perfekt vær for en båttur på vinteren. Og jeg hadde fri!

Men hvorfor ble det ikke noen tur?

To årsaker: Jeg befant meg i Oslo som kaninbarnevakt hos eldstedatter, og jeg var ikke helt i form. Jeg hadde planlagt å ta turen over til Nesodden og ta en tur utpå, men da jeg sto opp, ganske tidlig, så var jeg så kvalm at jeg bare la meg nedpå. Så utsatte jeg det litt og litt i tilfelle jeg skulle bli bedre, men istedenfor ble det hyppige dobesøk…

Så jeg innså til slutt at jeg rett og slett var for dårlig til å orke å dra helt ut til Nesodden. Hadde jeg vært hjemme med fem minutter til havna, så ville jeg kanskje gjort det, men med én times reisevei og urolig mage var det ingenting å gjøre…

Jeg feiret julaften med familien allerede lille julaften siden tre av oss jobbet sent på selve julaften, og da ble det jo litt mye julemat og ikke minst riskrem.. På julaften jobbet jeg med hjemmekontor fra leiligheten til eldstedatter på Ensjø, mens hun og samboeren feiret julaften hos hans familie. Da klarte jeg å gumle i meg en hel kransekake i løpet av dagen, pluss en ny forsyning med julemat…og siden jeg har diabetes var vel ikke det det lureste å gjøre…

Blodsukkeret blir uansett regulert med litt ekstra insulin, noe som er rutine under julefeiringen, men med for mye søtt, så slår det seg på magen, for å si det slik, så derfor, når jeg tenker meg om, var det egentlig ikke så overraskende at jeg fikk lide for det første juledag…

Som Oscar Wilde sa: Jeg kan motstå alt, unntatt fristelser!

Så skal det sies at jeg har vært en flink diabetiker i romjula og hittil i år… Da sørget nattjobbing og dårlig vær fort at det ikke ble aktuelt med båtturer da heller…

Men siste båttur i 2020 ble altså tatt allerede 28. november… Ikke helt fornøyd med det..

Godt nytt båtår uansett!

2 tanke på “Godt nytt båtår!

    1. Takk for det, og det samme til deg og dine! Håper å kunne åpne båtsesongen 2021 snart!

Kommentarer er stengt.