Category Archives: PC/Mobil/Nettbrett

Nytt utseende

På grunn av problemer med designen og temafunksjonen etter at jeg oppgraderte WordPress onsdag, måtte jeg legge til et annet tema. Dette har jeg bestemt meg for å beholde.

Da ble det nettverk i båten

Etter å ha tøffet rundt i båten i fem år skaffet jeg meg denne måneden et eget mobilt nettverk til å ha i båten. Årsaken er rett og slett at jeg har vært så mye i båten i år at grensen jeg har på datatrafikk på mobilen stadig blir overskredet.

En ekkel opplevelse

Den enbeinte skipper, mobiltelefoner og vann er ingen heldig kombinasjon. I fjor fikk jeg ny mobil fra jobben etter at jeg presterte å bade uten å ta mobilen ut av lomma. Forrige fredag endte det også med ny mobil, men denne gangen var omstendighetene litt smådramatiske.

12 nyttige ting i båten

Det er flere ting som er praktiske å ha om bord i båten. Noen brukes ikke ofte, men er veldig kjekt å ha når behovet er der, mens andre ting er nesten i bruk daglig. Her har jeg satt sammen en liste over de tolv tingene jeg bruker mest om bord. Kanskje er det noen nyttige tips her for andre nybegynnere?

Årets første overnatting

Det var egentlig ikke planlagt, men plutselig befant jeg meg i båten igjen, og denne gangen med overnatting som mål. Dermed er årets første overnatting unnagjort i god og varm båt!
Gradestokken viste minus fire grader da jeg tørnet inn, men med båten koblet til strøm og varmeovn i kabinen var det ikke noe problem overhodet å få sove uten å fryse! En vanlig sommersovepose var mer enn godt nok, og det var t-skjortetemperatur i kabinen.

Nye pakker i posten

Denne uken hentet jeg to nye pakker i posten, og som vanlig var disse pakkene beregnet på båten. Pakkene, bestilt fra henholdsvis Seatronic og Nettbåt, inneholdt litt forskjellig av småting til båten, og ikke minst, den håndholdte/bærbare VHFen som jeg tidligere har nevnt.

Slurvete ny app fra Redningsselskapet

IMG_0500.JPGRedningsselskapet har kommet med en ny app for båtfolket som skal erstatte den gamle RS-appen. Nyvinningen har fått navnet RS SafeTrx. Etter mitt første møte med den er konklusjonen at jeg fortsetter å bruke den gamle, i den lille graden jeg har gjort det hittil.

Et delvis båtrelatert innkjøp

jbl-charge-3-blueDagens noe båtrelaterte innkjøp er et resultat av to fuktige gutteturer med gode kollegaer og venner. En av disse vennene, matros Kjørholt, har hatt med seg en liten rød og rund dingsboms hvor soundtracket til gutteturene har blitt avspilt. Og dermed har skipperens lyst til å skaffe seg en slik blitt større og større.

Apper i båten – del 4

IMG_9660Det er på tide med oppdatering på dette feltet også! Jeg bruker jo endel apper i båten og de sakene jeg har skrevet tidligere om dette ligger høyt på lista over innlegg som blir lest mye. I tillegg har det skjedd et par ting siden sist også… Det er tross alt over to år siden jeg skrev om app-bruken min.

Båtfolk på nettet

Jeg er medlem av flere båtgrupper på Facebook og diskusjonsfora på nettet. Her følger en liten oversikt over hvilke jeg er med i, og hva jeg synes om dem. Kvaliteten er litt ymse, men jeg har fått masse hjelp og støtte fra de fleste av disse.

Apper i båten – del 3

I fjor skrev jeg et par innlegg om hvilke apper jeg bruker når jeg er om bord i båten og farter rundt. Jeg tenkte at det er på tide med en oppdatering av dette emnet, ikke minst fordi det har kommet til et par nye apper som jeg benytter.

Apper i båten – del 2

IMG_1448Lørdag skrev jeg en liten sak om de forskjellige appene som jeg har lastet ned og benytter i forbindelse med min nye karriere som snekkeskipper.

I dagens innlegg vil jeg skrive litt om de appene jeg bruker mest, og da mest mens jeg er i farten med båten.

Apper i båten – del 1

IMG_1451Jeg har allerede rukket å laste ned en del apper til iPhonen og iPaden. Her går jeg gjennom noen av dem. Alle har til felles at de er gratis, da jeg ikke har kjøpt noen apper foreløpig. Det finnes sikkert mange flere, og hvis det er noen av de mer erfarne som har forslag til andre apper, så kom gjerne med tips i kommentarfeltet under blogginnlegget mitt!

Begivenhetsrik hentetur!

IMG_7356Det ble en noe mer begivenhetsrik tur for å hente båt i dag enn det som var planlagt.

Det endte opp med både motorstopp og nattnavigering, men vi kom da helskinnet fra Padda til den nye hjemmehavna til båten, og lærte endel av det hele.

Og moro var det nå da, åkkesom!