Noen videokutt fra i år og i fjor

De siste dagene har jeg fått laget to etterlengtede videoer fra de to siste båtsesongene. Disse er redigert fort og gæli via den automatiske funksjonen i iMovie for iPhone.

Jeg la ut et slikt videokutt på Facebook i går, som summerte opp årets båtsesong. Da brukte jeg kun en funksjon i appen som heter “Magic Movie”. Den lar meg foreslå hvilke videokutt som skulle benyttes, så setter den sammen, redigerer og klipper og legger til musikk automatisk.

Jeg synes resultatet var helt greit, selv om videoen var noe kort, og la den ut på min private Facebook-vegg (ikke Bergtatts) og fikk positive reaksjoner.

Så da fikk jeg blod på tann og valgte å prøve det samme fra fjoråret, da jeg jo var utpå i over fire måneder til sammen. Da kuttet den såpass kraftig at de fire månedene ble oppsummert i løpet av tre og et halvt minutt.

Det synes jeg var lite!

Jeg har vanligvis benyttet Pinnacle Studio på PC-en til å redigere videoer, men problemet er at det tar veldig mye tid og er veldig mye flisespikkeri. Og jeg er derfor på etterskudd med det meste, for å si det pent! Og jeg har derfor brukt iMovie til å redigere noen korte snutter, men den automatiske funksjonen har jeg vel egentlig aldri brukt før.

Men den sparer meg for en god del grovarbeid, så jeg har nå gått inn i den ferdige foreslåtte videoen og redigert manuelt i etterkant. Valgt litt andre utsnitt (hvis et videokutt er på ett minutt kutter appen den ned til noen få sekunder og velger litt tilfeldig hva den beholder) og gjort noen kutt lengre enn opprinnelig foreslått, samt lagt til noen kutt. Og da kom jeg opp i nesten ni minutter i fjorårets oppsummering. Det synes jeg passer bedre!

Jeg lurer på om jeg skal gjøre dette også i framtiden. Resultatet blir enkelt, men greit og det sparer meg for timesvis med arbeide foran PC-en! Så snart dukker det vel opp flere videoer fra år tilbake, i alle fall de som er tatt med mobilen.

Det jeg ikke har gjort med disse videoene, er å legge til stillbilder. Det er ikke umulig at jeg velger å gjøre det ved en senere anledning og “remikse” disse to videosamlingene, men denne gangen har jeg altså kun brukt videokutt fra mobilen. Det betyr at det mangler en del fra steder jeg har besøkt ettersom jeg rett og slett kun tok bilder og ikke video flere steder, så dermed blir det noen hopp fra sted til sted innimellom, men slik får det bare bli!

Jeg legger også disse to videosamlingene inn under “Video”-fanen i menyen, og alle videoene mine legges i tillegg ut på min videokanal på YouTube og kan sees direkte derfra også.

Jeg har også redigert videoen fra i år og lagt til noen kutt og forlenget andre. Jeg filmet ikke så mye de ukene jeg var utpå i sommer, så den remiksete utgaven av “Båtsesongen 2022” er ikke veldig lengre enn den jeg la ut på Facebook i går, bare rundt et halvt minutt!

Ta dere en kaffe og noen julesmåkaker og ta en titt! Nå som det ligger noe rart hvitt pulver utenfor døra, så er det greit å mimre tilbake til gode sommeropplevelser og glede seg til båtsesongen neste år! For meg starter den jo rett etter årsskiftet, men skal jeg velge er det nok sommersesongen jeg setter mest pris på, selv om høst og vinter også har sin sjarm!

Båtsesongen 2022 (revidert utgave)

Båtsesongen 2021

Related Images: