Category Archives: Video

Årets første video

Årets første videokutt er egentlig hverken en video eller fra i år, men skitt au! Mens jeg sitter og skriver på en oppsummering av båtåret og går gjennom bildene jeg har tatt, så tenkte jeg å gi dere et lite videokutt mens dere venter.

Endelig ut på tur igjen!

I helgen ble endelig båtsesongen 2017 innledet med turer både på lørdag og på søndag. Jeg hadde jo ikke vært utpå siden andre juledag, så desperasjonen var stor! Deilig å komme utpå og kjenne roen og tilfredstillelsen bre seg rundt i kroppen.

Se opp for Boatbusters!

15153011_10154503593635861_589536699_oNoen av karene bak gruppa “Båtfolk på Facebook” har nå begynt å leke seg med videokamera også. Prosjektet, med det litt uhøytidelige navnet “Boatbusters!”, har laget en pilotepisode som nå kan sees på YouTube. 

Et lite videokutt fra høstferien

YouTube-logo-play-iconJeg har planer om å få redigert sammen en video som oppsummerer båtåret 2016 når det nærmer seg tiden for årskavalkader og oppsummeringer. Men jeg tenkte å legge inn et lite hvileskjær i bloggen i dag og vise dere en video som jeg tok opp under høstferien i år. 

Tre år siden første tur

img_0894Facebook har en minne-funksjon som med ujevne mellomrom minner deg på om ting du postet og bilder du la ut for flere år siden. Det er ikke alltid den virker etter hensikten og det er ikke alltid den dukker opp med relevante minner, men i dag gjorde den det.

Minnet som Facebook glemte

Facebook_iconFacebook er veldig flinke til å til stadighet minne oss på ting vi la ut for ett, to, tre, fire, fem, seks osv. år siden. Men på vei hjem fra båttur mandag kveld kom jeg plutselig til å tenke på et minne som Facebook glemte. Og det var ikke et hvilket som helst minne heller…

Flytetest: Båtnøkler

IMG_0786.JPGBåtnøklene er vel noe av det viktigste eiendelene jeg har. Mister jeg dem kommer jeg meg hverken inn i båthavna, inn i kabinen på båten eller startet motoren. I alle fall ikke uten å begå hærverk! De fleste har nøklene på et knippe med noe båtrrelatert blikkfang. På mitt knippe har jeg både en liten vanlig fender og en mini kulefender, samt en stor ekte tauknute. Spørsmålet mitt er: Hva skjer hvis jeg mister disse i sjøen? Vil de flyte? 

Et lite videokutt

Jeg jobber med å lage en oppsummering fra båtsesongen 2014 med både foto og bilder. Det tar en stund… Inntil da kan dere jo se på dette lille glimtet fra turen på tirsdag som var…

Og endelig så også jeg en nise!

Det skulle altså ta hele 158 turer med båten før jeg fikk se en delfin (eller nise) i Oslofjorden. Jeg har hatt inntrykk av at nærmest alle båtfolk har sett en av disse havets godmodige skapninger en eller flere ganger i sommer; men fram til nå er det nærmeste jeg har kommet et par usikre selobservasjoner.

Video fra Sverigeturen

Egentlig er tittelen på dette innlegget noe misvisende. Da jeg dro til Sverige med båten i august, og var borte i seks dager, klarte jeg å ta over 1.300 bilder med Canon og iPhone. Men jeg glemte helt å filme! Jeg endte opp med en eneste filmsnutt fra speilrefleksen, og 13 korte snutter med iPhonen.

Og så en liten video…

Som dere kanskje fikk med dere i gårsdagens blogginnlegg rakk jeg å filme lørdagsturen minutt-for-minutt inntil batteriet gikk tomt… Istedenfor å legge ut 1 time og 21 minutter med video, har jeg redigert den noe ned…

Min første videoblogg

Egentlig ble dette nevnt som en morsomhet fra yngstedattera mi. Jeg satt med en pose med diverse småting jeg hadde kjøpt til båten, og viste det fram for henne, og da sa hun spøkefullt at jeg måtte lage en slik “innkjøpsvideo”. Så nå har jeg, til hennes store fortvilelse, gjort akkurat det! 🙂

En liten video…

Var ute i over fire timer på sjøen i går i fantastisk vær. Her er en bitteliten video!

Video fra helgens båtturer

Kom meg ut på sjøen i helga, og her kan dere titte på en enkel video jeg har klippet sammen av noen opptak gjort med telefonen. I morgen kommer vel et lengre blogginnlegg, tenker jeg…:-)

Bergtatt minutt-for-minutt

IMG_5736Sakte-TV er jo så populært for tiden, og NRK har jo suksess med alt fra strikke-TV og ved-TV til hurtigruta og togstrekninger. Så dermed fant jeg sist søndag ut at jeg ville prøvekjøre min egen “Bergtatt-minutt-for-minutt”. Med et noe enklere opplegg enn NRK, det må innrømmes…