Category Archives: Humor

Mange frodige stedsnavn i norske sjøkart

Frister en tur til Spermbanken eller en helg i Fisebukta? Det er bare to eksempler på litt spesielle navn man finner i norske sjøkart. Fantasien er stor.

Humor om bord for den enbente skipper

Jeg er en mann med godt humør, og ifølge meg selv, god humoristisk sans. Noen kan vel kanskje være uenig i det siste, men det gjelder ikke meg. Noen kan vel mene at jeg tøyser litt mye, men det synes heller ikke jeg. Jeg er som jeg er.

God start på april!

Joda, det er vel ingen stor overraskelse at jeg røper at gårsdagens blogginnlegg om en egen hekksjøavgift fra 1. juni var en aprilspøk… Mest lest ble den også, selv om lesertallene på denne bloggen ikke akkurat er skyhøye… Men jeg var ikke alene om å spøke med båtfolket i går!

Om båtnavn på 8. mars

I dag er det jo den internasjonale kvinnedagen. Da tenkte jeg at jeg skulle skrive noen ord om hvorfor det har blitt en tradisjon med kvinnelige navn på båter. Samtidig benytter jeg selvsagt anledningen til å gratulere alle rederinner og kvinnelige skippere med dagen!

Knefall for Facebook

Det hender ikke ofte, men av og til treffer Facebooks algoritmer meg midt i hjertet… Og nå har det skjedd igjen.

Se opp for Boatbusters!

15153011_10154503593635861_589536699_oNoen av karene bak gruppa “Båtfolk på Facebook” har nå begynt å leke seg med videokamera også. Prosjektet, med det litt uhøytidelige navnet “Boatbusters!”, har laget en pilotepisode som nå kan sees på YouTube. 

Den enbente pirat

pirathaloweenJeg har aldri feiret Halloween før, bortsett fra å ha fulgt med ungene litt på avstand når de i yngre dager gikk ut på “knask eller knep”. Men nå er det min tur! Og det er vel soleklart hva jeg måtte kle meg ut som?

Glemsom skipper

last-ned-1Jepp. Jeg kan være noe distré og glemsom innimellom. Den nylige høstferien med båten var et kroneksempel på hvor mye jeg egentlig er i stand til å glemme…

Morsomme båtnavn

IMG_7717Dagens blogginnlegg er faktisk lånt fra min arbeidsgiver, NTB. Innlegget handler om nordmenns hang til å velge endel pussige navn på båtene sine. Saken er riktignok skrevet av meg, men opprinnelig laget for jobben min og sendt ut til jobbens kunder. Jeg har fått tillatelse fra NTB til å legge ut saken her på båtbloggen siden jeg synes at den passer bra her. Og faktisk har skrevet den selv… 😀

Forbedrede plystrekunnskaper

whistle-clipart-whistlerEn uvant og overraskende konsekvens av båtlivet og at jeg storkoser meg om bord er at jeg har blitt flinkere til å plystre! Å bli kjæreste med en rederinne som har papegøyer har også hjulpet. Jeg plystrer jo mer nå enn jeg har gjort på mange år, selv om teknikken min ikke akkurat er finslepen ennå…

Hagebåt

For noen uker siden skrev jeg om en båt som var borte. En båt som hadde stått bak en garasje i en hage i flere år for så å plutselig forsvinne. Nå har jeg fått mer informasjon om båten. Det viser seg at den har fått et nytt og godt liv!

Tupperware?

LollyTup_4pcsNoen båtfolk omtaler plastbåter som “Tupperware”. Etter å ha hatt en rederinne i livet mitt i ni måneder, har jeg kommet til at disse, uten å vite det, og uten at det er ment slik, faktisk kommer med et stort kompliment!

Avkuttet langhelg

1-IMG_9958Mens de fleste som har fått ut båten i år nå ligger i en eller annen gjestehavn eller uthavn og nyter det gryende sommerværet, så vansmekter jeg inne på jobben. Først på lørdag kaster jeg loss og håper å finne en havn å overnatte i.

Piratsesongen er snart klar!

8946642-pirate-and-parrotSom enbent skipper har jeg den fordelen at hvis jeg blir invitert til karneval kan jeg komme forkledd som en meget troverdig pirat. Så nå har jeg bestilt meg et trebein for å gjøre forkledningen komplett!

Min første videoblogg

Egentlig ble dette nevnt som en morsomhet fra yngstedattera mi. Jeg satt med en pose med diverse småting jeg hadde kjøpt til båten, og viste det fram for henne, og da sa hun spøkefullt at jeg måtte lage en slik “innkjøpsvideo”. Så nå har jeg, til hennes store fortvilelse, gjort akkurat det! 🙂