Humor om bord for den enbente skipper

Jeg er en mann med godt humør, og ifølge meg selv, god humoristisk sans. Noen kan vel kanskje være uenig i det siste, men det gjelder ikke meg. Noen kan vel mene at jeg tøyser litt mye, men det synes heller ikke jeg. Jeg er som jeg er.

Humoren min har hjulpet meg gjennom mye. Hadde jeg ikke hatt en god porsjon galgenhumor i forbindelse med det jeg opplevde med amputasjonen, så ville det kanskje ikke gått så greit?

Om bord i båten har jeg også det ganske så morsomt innimellom. Denne vinteren har jeg for eksempel iført meg en rød Angry Birds-lue som yngstejenta en gang i tiden kjøpte…

Den passet jo bra til den røde overlevelsesdrakten. Dessuten er den god og varm med øreklaffer som går godt ned over frosne øreflipper.

Heldigvis er det jo ikke så veldig mange andre båter ute om vinteren, men jeg må innrømme at jeg tok den av da politibåten nærmet seg ved et tilfelle for en kontroll i mars…

I kabinen ligger selvsagt den uunnværlige lille boken som båtmannen Odd Børretzen en gang skrev – “Gleden ved å ha båt”. Der er det mye å humre av og mye å kjenne seg igjen i. En bok som stadig trykkes i nye opplag og som skulle være lett å skaffe seg – et must om bord, spør du meg!

For kort tid siden fikk jeg anskaffet meg nok en rekvesitt. Det er egentlig ikke særlig egnet til å bruke og er opprinnelig ment som en rekvesitt til bandet som jeg spiller i. Foruten å være en enbeint skipper er jeg nemlig også en enbeint trommeslager. Derav bandnavnet Long John Silver & The Crew. 🙂

Siden bandet skal ikle seg piratkostymer (det er i alle fall ideen) så må jo jeg, som Long John Silver himself, også ha et trebein. Man kan jo ikke være mer pirat enn det! Alle andre liksompirater kan bare gå hjem og legge seg, for om bord i Bergtatt spankulerer det et ekte en!

Det er litt vanskelig å finne balansen med denne protesen, så en krykke er nok nødvendig, men det hadde jo da Long John Silver i boka “Skatten på sjørøverøya” også. Jeg er også klar til å bruke habitten hvis noen inviterer meg til karneval eller Halloween-fest! Eller kanskje et båttreff trenger en ekte pirat? Ei kagge med rom og noen gullmynter holder lenge som betaling!

Å ja, jeg lover å få tatt et bilde i full piratmundur og trebein!

%d bloggere liker dette: