Category Archives: Litteratur

Men kanalferien er ikke glemt!

Det har vært en stund siden jeg skrev om planleggingen av den store båtferien sommeren 2020, da planen er å dra ned til Europa og kose meg på kanalene i hovedsaklig Tyskland og Nederland i rundt fire måneder. Men det betyr ikke at de er lagt til side!

Humor om bord for den enbente skipper

Jeg er en mann med godt humør, og ifølge meg selv, god humoristisk sans. Noen kan vel kanskje være uenig i det siste, men det gjelder ikke meg. Noen kan vel mene at jeg tøyser litt mye, men det synes heller ikke jeg. Jeg er som jeg er.

Bøker om båt

Den siste tiden har jeg lest en god del bøker som har handlet om båt. For det meste om kanalene i Europa. To av bøkene kjøpte jeg via en online antikvariatside og fikk tilsendt dem fra et antikvariat i Tvedestrand og ett i Oslo.

Nok et vårtegn i postkassa!

En uke inn i mars er det ennå ikke så mye vår i lufta, men før helga kom likevel nok et av de sikre vårtegnene dampende inn med postbudet. Nemlig skippernes svar på kataloger som Ellos og Sparkjøp; den første katalogen fra båtutstyrsbutikkene!

Flere leser båtblader

De to båtmagasinene som tilhører Mediebedriftenes Landsforening kan begge melde om flere lesere i fjor. Det viser statistikken som kom tidligere denne uken. Men opplaget rent fysisk synker.

Linselus igjen…

IMG_9403Da jeg var i Holmsbu i slutten av mai på den årvisse “We Låve Rock”-festivalen, ble jeg intervjuet av båtkollega Astor. I postkassa lørdag kom juli-utgaven av båtbladet “Båtens Verden” og der hadde de spandert hele tre sider på meg… Bladet kommer vel i løssalg til uka, regner jeg med, for de som skulle ha interesse av å lese intervjuet…

En liten innkjøpsrunde

I uken som gikk var jeg innom både Biltema og Maritim for å kjøpe inn endel småsaker til båten. Jeg skulle også innom SeaSea, men når man ikke har bil og må bruke både buss, t-bane og tog for å komme seg fram og tilbake, og i tillegg gå endel, så rakk jeg ikke innom sistnevnte. Får ta det til uken.

Min første videoblogg

Egentlig ble dette nevnt som en morsomhet fra yngstedattera mi. Jeg satt med en pose med diverse småting jeg hadde kjøpt til båten, og viste det fram for henne, og da sa hun spøkefullt at jeg måtte lage en slik “innkjøpsvideo”. Så nå har jeg, til hennes store fortvilelse, gjort akkurat det! 🙂

Endelig på tur igjen!

Lørdag kom jeg meg endelig ned i båten igjen, seks og en halv dag etter at jeg kjørte inn i båthavna etter tidenes guttetur! Været den siste uken har nemlig ikke vært helt ideelt snekkevær, og dermed har jeg blitt på land.

Nyttig guide for Oslo-øyene

IMG_5736Oslo kommune har en liten trykksak som kanskje ikke så mange er kjent med. Nemlig en liten guide til øyene i innerste Oslofjord. En nyttig og velskrevet guide, men med noen mangler her og der.

En kortstokk fra barndommen

Selv om det kanskje ikke virker slik med tanke på min aktivitet med båten for tiden, så er jeg faktisk i disse dager på flyttefot. I forbindelse med det har jeg med hard hånd gjennomgått diverse esker og hyller og kastet mye “skrot”. Men den lille snerte saken som dukket opp forleden kommer ikke til å havne i søppelkassa. Faktisk er den allerede på plass i båten…

Båtførerprøven unnagjort

bokMens regnet drypper og det er generelt utrivelig vårvær, har jeg sittet på skolebenken to kvelder på rad fra 17-22. Dette for å gjennomføre et intensivkurs til Båtførerprøven. Den siste timen på dag to ble benyttet til eksamen, og jeg er glad for å kunne konstatere at jeg bestod!

Påmeldt båtførerkurs

IMG_1255Allerede da jeg begynte å fabulere med mine første spede planer om kjøp av båt var jeg klar på at jeg skulle ta båtførerprøven. Av en eller annen grunn er reglene slik at man ikke behøver å gjøre det hvis man er født før 1980, noe visvas spør du meg, men for min egen (og andre båtføreres sikkerhet og trygghet ikke minst!) skyld bestemte jeg meg tidlig for at det skal jeg ha.

Studering av motor

IMG_7382For en som meg, som ikke en gang har lappen for bil og dermed ikke vet det mest grunnleggende om en motor, hverken i bil eller båt, så er det en bratt læringskurve når jeg plutselig skal bli kjent med en monster av en motor fra 1984.

Så her blir det å lese og pugge!

Båt på hjernen

lesestoff1For et par uker siden var jeg en helgetur i London. Elsker den byen og drar dit ofte. Skal snart avgårde igjen. Men selv om jeg satt og hygget meg med en billig øl i England, gikk tankene mine tilbake til Norge og min nyinnkjøpte båt. Mens det som vanlig var grått i London, var det nemlig fint vær i Norge. Båtvær…