Category Archives: Bysse

Båtferien 2019 – del 8

Det begynner å nærme seg slutten av året, og det har vært lite båtturer i det siste. Skrivelysten har heller ikke vært på topp, men nå er det på tide å avslutte rapporten fra årets båtferie! Det er jo tross alt snart jul! Så her kommer siste innlegg fra båtferien i august/september…

Båttur på selveste 17.mai

Jeg har ikke fått skrevet så mye i båtbloggen i det siste, oppmerksomheten har vært rettet mot ny båt og Sørlandstur (og rapport fra de dagene kommer), men jeg tenkte jeg skulle ønske alle lesere vel overstått med grunnlovsdagen fredag! I år ble den tilbragt i båten på en lang tur.

Så kom jeg meg (nesten) til Sørlandet – del 3

Mens vi nå befinner oss i november, er jeg ennå ikke ferdig med å skrive om den lille utvidede høstferien min i september… Så her kommer sluttrapporten!

Gressholmen Kro åpner til helga

Til helga åpner Gressholmen Kro for alvor etter å ha vært stengt siden 2015. De nye drifterne har nå fått lagt inn vann i kroa – for første gang noensinne, og slår på stortromma foran åpningen.

Ny driver til Gressholmen Kro

Et trekløver med erfaring fra restaurant- og utelivsbransjen i Oslo har inngått leieavtale med Oslo kommune om å drive nyrestaurerte Gressholmen kro. Innlagt vann kommer ikke før 1. juli, men de nye driverne skal prøve å få på plass et midlertidig tilbud tidligere.

Håper Gressholmen Kro kan bli gjenåpnet til sommeren

20. februar er siste frist fra Oslo kommune for å levere inn søknad om å overta driften av Gressholmen Kro. Det har jo vært drift der i over 25 år, men den ble lagt ned etter at sommersesongen var over i 2015. Nylig var mellom 70 og 80 personer på befaring på området som interesserte i å starte opp kafedrift igjen.

12 nyttige ting i båten

Det er flere ting som er praktiske å ha om bord i båten. Noen brukes ikke ofte, men er veldig kjekt å ha når behovet er der, mens andre ting er nesten i bruk daglig. Her har jeg satt sammen en liste over de tolv tingene jeg bruker mest om bord. Kanskje er det noen nyttige tips her for andre nybegynnere?

Julegavene på plass i båten

Jeg fikk noen nyttige båtjulegaver denne julen også – og de ble plassert om bord i båten i romjula.

Et minne fra 70-tallet

minibulk_0022I Strömstad tidligere denne uken kjøpte jeg noen små flasker med Pepsi-Max som minnet meg om da jeg gikk til sjøs på 70-tallet.

Hummer og kanari

TrollHummersesongen har nå pågått i halvannen uke. Tilfeldigvis har båten vært på land i starten og jeg har ikke fått brukt den så mye som jeg ville. Men i helgen begynte jeg jo på en liten høstferie, og kan konstatere at ingenting har endret seg. Hummerteinene ligger over alt!

Tre år som båteier!

bergtatt4Da har jeg lagt bak meg nok et år som lykkelig båteier! Selvsagt skal det feires med kake om bord i Bergtatt i dag. Tre år og snart 300 turer er et godt bevis på at båtkjøpet i oktober 2013 var et blinkskudd! Til tross for både opp- og nedturer.

Shoppingutstyr for viderekomne

tralleDa vi lå i Strömstad nylig på båtferien vår, la jeg merke til at det langs bryggekanten flere steder sto en liten tralle. En slik flyttetralle som man gjerne bruker når man skal buksere pappesker, oppvaskmaskiner og slike ting. Jeg lurte litt på hvorfor det sto så mange slike rundt om, og etterhvert gikk det et lys opp for meg!

Vafler i båten

IMG_8264Som et ledd i forberedelsene til båtferien måtte jeg jo teste det nylig innkjøpte vaffeljernet til båtbruk. Som forelder til barn som tidligere drev med idrett er jeg godt vant med å lage vaffelrøre på brusflasker…

Smart liten duppedings

IMG_6683

For andre gang på rad skal jeg skrive om rederinnen. Hun gjør jo et veldig godt inntrykk på meg med sin iver etter å omfavne båtlivet, og denne gangen handler det om en liten smart ting som hun fant i et lite hjørne i båtmessen på Lillestrøm. En smart ting som kanskje andre båtfolk kan synes er verdt et innkjøp.

Nidelv vil ha pengene mine

Fikk en overraskende epost i innboksen for noen dager siden. Fra Nidelv. De vil gjerne ha penger av meg. Hvis jeg har. Fordi de skal ha inn mer aksjekapital. Men jeg tviler vel på at de få kronene jeg ikke kan avse er så aktuelt for dem.