God 17. mai til båtfolket!

I det som ser ut til å bli pent sommervær i de fleste steder i alle fall Sør-Norge (i skrivende stund), ønsker jeg alle båtkolleger og lesere av bloggen min en riktig god 17. mai!

Flere bruker jo tradisjonelt å dra ut med båten sin på nasjonaldagen, noe jeg selv ikke oppdaget før etter noen år som båteier, og det har også jeg gjort de siste årene.

Mest koselig var det de to koronasomrene da det ble arrangert rene båtparader i hele Norge, noe som for meg ga absolutt mersmak. Synes det er synd at det, i alle fall her innerst i Oslofjorden, ikke fortsatte også etter koronaen.

Jeg vet jo at det flere steder – kanskje særlig på Sørlandet og Vestlandet? – allerede før koronaen var en tradisjon med båtparader, kortesjer eller konvoier, hva man nå ønsker å kalle det.

Slik feiring av nasjonaldagen kunne jeg godt ha blitt med på flere ganger, men slik har det ikke blitt.

Selv begynte jeg ikke å dra ut på 17. mai før det første året med Tresfjorden, så kom de to koronaårene og etter det har det delvis dabbet av også hos meg.

I 2019 spanderte den daværende rederinnen kake på meg på dagen, og ettersom ingen av oss hadde noen planer, så ble det båttur. Da var jeg jo i tillegg ganske så fersk som Tresfjord-eier, så det ble en dobbeltfeiring av båtkjøpet og nasjonaldagen!

Vi dro litt rundt blant Osloøyene og la oss til på Lindøya der det ble kaffe og spesiallaget kake!

Ungene begynner gjerne å gjøre andre avtaler med venner, og siden alle ikke lenger bor på Nesodden, så er det egentlig slutt med å samles på denne dagen som familie.

Kaffe og kake på Kaffedoppet på denne dagen i fjor.

I i fjor feiret jeg nasjonaldagen liggende i Strömstad med å ta en kaffe og et kakestykke på Kaffedoppet …

Og det var egentlig planen å gjøre noe lignende også i år, men de planene jeg opprinnelig hadde har jo gått i vasken på grunn av operasjonen i hånda, så jeg blir nok hjemme denne dagen.

I år blir det ingen tur utpå fjorden, men en rolig dag hjemme. Jeg tok stingene på operasjonssåret i hånda i går, noe som ikke akkurat var en behagelig opplevelse ettersom det dessverre har gått betennelse i såret. Dermed har jeg fått en antibiotikakur og kan ikke bruke hånden til så veldig mye før betennelsen er borte.

Jeg må derfor ta det litt med ro i litt lengre tid framover enn jeg egentlig hadde tenkt. Jeg vurderte jo å starte på den litt forsinkede båtferien til uka hvis alt gikk bra, men det har det altså ikke gjort, så akkurat nå er det i det blå.

Uansett, kos dere på nasjonaldagen, enten dere tilbringer den på land eller til sjøs! 

 

Related Images: