Category Archives: Ferie

Koronaens velsignelse

Årets båtsommer ble virkelig noe utenom det vanlige. Og for meg den beste båtsommeren jeg noensinne har hatt! I perioden 25. mai til 16. september hadde jeg totalt 13 uker i båten, inkludert to turer til Sørlandet samt flere mindre turer og overnattinger innerst i Oslofjorden. Totalt tilbakela jeg 1.314,5 nautiske mil i denne perioden! Det blir en rekord jeg tror det blir vanskelig å slå før jeg blir pensjonist og kan tøffe rundt i båten 365 dager i året…

Lokalaviser langs kysten

Det er vel nesten å betegne som en yrkesskade dette, siden jeg er journalist i det daglige. For uten å egentlig tenke over det så mye, så har jeg utviklet en liten tradisjon når jeg er ute på båttur: Jeg plukker nemlig gjerne med meg et eksemplar av lokalavisa når jeg er på land og handler.

Snipp, snapp snute for denne gangen

Etter seks uker på tur ligger Bergtatt nå fortøyd i hjemmehavna. med litt andre gjøremål på land skal den få seg noen dagers pause. Og deretter må det ryddes og vaskes litt om bord – seks uker på tur med en gammel gubbe alene om bord betyr litt rot her og der, for å si det slik… Men først må jeg jo skrive noen ord om de siste dagene om bord også!

Første natt på svai (i bøye)

Etter å ha gjort meg ferdig med nattevaktene mens jeg lå i Krukehavn på Hvasser, så var det på tide å komme seg avgårde videre innover Oslofjorden. Og denne gangen endte jeg opp i en blå bøye.

Værfast i to omganger

Jeg ble liggende litt for lenge i Risør, faktisk flere dager. Og på to av dem kunne jeg fint klart å dra videre, da var det topp vær! Men jeg hadde nå fått grønt lys for at jeg kunne ta flere vakter fra båten hvis jeg ikke rakk hjemover. Både i Mandal, Grimstad og i Tvedestrand lå jeg litt ekstra på grunn av været. Og flere værfaste dager skulle det bli.

Siste stopp på Sørlandet for i år

I forrige innlegg som handlet om båtferien min hadde jeg kommet meg fram til Skottevik feriesenter. Der holder jo broren min og kona hans til i sommerhalvåret ettersom de driver Brygga restaurant. Jeg besøkte dem på veien sørover og tok selvsagt en stopp på hjemveien også. Ellers i året er de stort sett i Thailand, så det er om sommeren jeg får hilst på dem!

Tur nummer 150 med nybåten!

I går nådde jeg nok en milepæl med nybåten: Tur nummer 150 siden jeg overtok båten 28. april i fjor! Turen markerte samtidig mitt farvel med Sørlandet for i år (regner jeg med!) da den gikk fra Risør i Agder til Jomfruland i Vestfold og Telemark i nydelig høstvær.

Slutt på sommerværet – nesten

Etter å ha overnattet i uthavna i Kjøpsøybukta gikk turen videre til Mandal. Der var det også offisielt slutt på årets båtferie, for mens jeg lå i Mandal begynte jobbvaktene mine. Og på resten av denne turen – ut måneden – så har jeg flere jobbøkter å gjennomføre før jeg kan dra videre på turen hjemover. Med noen fridager innimellom. Men jeg er fremdeles godt plantet på Sørlandet.

Netter i uthavn

Jeg har vært litt sløv med skrivingen fra båtferien min den siste uka, skal skjerpe meg og prøve å komme ajour! Siste innlegg jeg skrev handlet om den lille rundturen jeg hadde på Hidra, der vel særlig Rasvåg falt i smak. Jeg dro deretter tilbake over Lista og endte opp i Farsund.

En dag på Hidra

Jeg har hatt noen flotte dager og kommet meg lenger enn jeg noensinne har vært med båten, helt inn til Flekkefjord, slik jeg skrev om sist. Lysten til å utforske enda mer av Norge er absolutt til stede, men det må jeg nok vente med. Men før jeg motstrebende vendte baugen hjemover, så tok jeg meg en liten rundtur på øya Hidra, etter mange oppfordringer fra andre båtkolleger.

Ny rekord for Bergtatt – og skipperen!

I forrige innlegg skrev jeg begeistret at jeg endelig hadde rundet Lindesnes fyr for egen maskin. I dette innlegget handler det om en ny rekord for både skute og skipper – for helgen som var kom jeg meg nemlig til et nytt sted – og rundet også et nytt fyr!

En ny milepæl for den enbeinte skipper

Siden siste oppdatering har jeg nesten kollidert, men også slappet godt av med god mat og fått tilbake hvilepulsen. I tillegg har jeg også rundet en ny milepæl i mitt båtliv. Samtidig har båtferien blitt noe utvidet.