Category Archives: Drivstoff

En siste tur i 2019

Jeg rakk en liten tur utpå fjorden på tidlig ettermiddag på årets siste dag. Planen var å kanskje ta båten ut igjen på kvelden og bivåne nyttårsfyrverkeriet fra sjøsiden, men formen utover dagen gjorde at det ble med tanken.

Første overnatting på Aker Brygge

I forrige uke, etter å ha hatt båten siden oktober 2013, innledet jeg årets gjestehavnsbesøk med å overnatte på Aker Brygge for første gang.

På tokt til Sørlandet – del 3

I skrivende stund ligger Bergtatt i sørlandsidyllen Grimstad. Litt ufrivillig på grunn av været. Mens det har gått knirkefritt på båtferien hittil, ble det stopp i Grimstad. Men fredag morgen går turen videre.

En ekkel opplevelse

Den enbeinte skipper, mobiltelefoner og vann er ingen heldig kombinasjon. I fjor fikk jeg ny mobil fra jobben etter at jeg presterte å bade uten å ta mobilen ut av lomma. Forrige fredag endte det også med ny mobil, men denne gangen var omstendighetene litt smådramatiske.

Årets første tur

Etter at den enbeinte skipper nå har skrevet om siste del av årsoppsummeringen for 2017, så er det på tide å registrere at båtsesongen 2018 ble innledet forrige helg. Da ble det drøye to timer utpå i nydelig vær, og tid til å toppe tanken med litt fersk diesel.

Endelig på tur utpå igjen

November ble en begredelig måned med tanke på båtlivet. Kun én eneste gang kom jeg meg utpå! Mange årsaker til det, men abstinensene ble behandlet forrige helg da jeg kom meg utpå både på lørdag og søndag!

Opp med båten!

I dag har jeg min første feriedag av en tre ukers lang ferie, først nå starter min sommerferie. Og ferien starter med at båten skal opp i stroppene i dag. Så får vi se om det er nødvendig å smøre mye bunnstoff eller ikke, vi smurte jo på et lag i september i fjor før jeg tok min egen lille høstferie til Sverige.

Ut på tur i nydelig vårvær

Sist helg tok jeg årets første fylletur. Og nei, jeg tømte ikke barskapet i kabinen, men fylte opp en slunken dieseltank! Og denne gangen på et nytt sted for anledningen. 

Billig i drift…

Sist jeg fylte tanken i Nidelven var i slutten av november. Og jeg har fremdeles over en halv tank igjen… Ikke så verst det, med tanke på at den såvidt rommer 40 liter!

Tur nummer 100 i år!

tur100Da har jeg passert et rundt nummer i år også. Turen jeg fikk tatt i går var min tur nummer 100 med båten i år. Og det ble en begivenhetsrik tur, i alle fall på slutten, da mistet jeg nemlig protesen og gikk i bakken så det sang!

Første båtferie med rederinnen – del 1

Min avskjedsreplikk til rederinnen etter at hun avsluttet sitt opphold på Bakke opptreningssenter i fjor sommer var at hun måtte bli med på båttur til sommeren. Lite visste jeg da at vi bare halvannen måned senere kom til å bli kjærester. Og nå er på båtferie sammen!

Drivstoffsalg på Lindøya igjen

Tomt og stusselig.

Ifølge flere meldinger på forum og Facebook virker det som det igjen er mulig å kjøpe drivstoff på Lindøya. Hele kiosken brant jo ned til grunnen i fjor, og det er fremdeles knyttet stor usikkerhet til når og om det starter opp ny virksomhet.

Fylletur med klatrehjelp

IMG_6958Nei, jeg har fortsatt ikke hatt fest om bord! Men som innledningen på min båtpåske måtte jo tanken fylles, og denne gangen fikk jeg med meg eldstedattera som klatrehjelp…

Bomtur på fylletur

1-IMG_9152Med det flotte været som har vært denne uken måtte jeg jo utpå igjen! Og tirsdag ble dagen som det passet best for meg å komme meg ut. Tanken var å få fylt tanken med diesel igjen siden det nærmet seg bunnivå. Og det skulle jeg gjøre på et sted jeg ikke hadde prøvd før.

Håper på båttur i dag

Det er noen skjær i sjøen, men går alt som jeg håper på, så blir det endelig en liten båttur igjen på meg i dag. Den første siden 19. juli! I dag får jeg nemlig en liten mini-permisjon fra sykehuset.