Gjennom Blindleia nok en gang

Etter å ha ligget værfast i Lillesand i seks dager, kom jeg meg endelig av gårde på neste etappe tirsdag morgen. Turen gikk i rolig tempo gjennom Blindleia, og som vanlig var det bare utenfor Skottevik jeg støtte på bølger og vind.

Etter å ha kastet loss og tøffet ut fra gjestehavn – der jeg dagen før hadde fått besøk av en jobbkollega som har et familieferiested på Brekkestø, stakk jeg først innom marinaen for å fylle på litt diesel.

Jeg holdt på å droppe det da jeg har erfaring fra før med at denne marinaen ikke akkurat er den billigste, og jeg hadde strengt tatt nok igjen til å både komme meg til Skottevik og videre til Kristiansand, men jeg liker å være på den trygge siden, så siden måleren var inne på det skraverte feltet, så ville jeg fylle litt likevel.

Og jeg ble heldigvis positivt overrasket denne gangen, da dieselprisen var på 15,75, som faktisk er det nest billigste jeg har fylt hittil i år.

Krossviga og starten på Blindleia

Det var nydelig vær denne morgenen, riktignok overskyet, men grei temperatur og blikkstille sjø så lenge jeg holdt meg til Blindleia.

Det skulle blåse opp litt ut på ettermiddagen, og selv om jeg vurderte å stikke innom Brekkestø og ta en kaffe med jobbkollegaen, så valgte jeg å fortsette rett til Slurkehola ved Skottevik. Der ligger restauranten som broren min og kona hans driver om sommeren. Der er det en brygge utenfor som jeg bruker å legge til.

Siden broren min bor i Thailand resten av året, så er det jo den eneste gangen jeg får hilst på dem når jeg stikker innom her med båten!

Bliksund

I tillegg tror jeg dessverre at jeg er i ferd med å pådra meg en forkjølelse, jeg hadde litt feber i går kveld, og har fått det også i løpet av ettermiddagen – en av årsakene til at dette innlegget ikke kommer før i dag, og i tillegg veldig sent på dagen – så jeg følte ikke at formen var noe særlig med tanke på å stoppe i Brekkestø. Jeg får ha det til gode!

Blindleia er jo like inntakende uansett når man besøker den, og underveis kom det også noen få solgløtt, så jeg dro med takkalesjen åpen hele tiden.

Snart framme!

Som vanlig etter at jeg hadde passert gjennom Gamle Hellesund, så stoppet jeg båten og gjorde klar fendringen. Det er nemlig noe urolig å ligge ved kaia i den lille bukta, og det er ganske mye svell der, og når vindretningen i tillegg var slik den var, og som den kommer til å være en stund, så regnet jeg med at jeg kom til å ligge litt urolig denne gangen også.

Det var også hovedgrunnen til at jeg utsatte å dra hit til over helga, ettersom det var meldt vindkast opp mot 20–21 m/s, og da vet jeg av erfaring at det er veldig ubehagelig å ligge ved denne kaia.

Tilleggingen gikk greit, og både Roar og Monika sto klar for å ta diverse tamper. Nå ligger båten fortøyd og fendret etter alle kunstens regler, og jeg tror nok det blir en urolig kveld og natt … Heldigvis skal vinden løye en god del utpå dagen i morgen, så vi får satse på at det går greit!

På plass ved brygga.

Etter planen blir jeg nok liggende her til torsdag eller kanskje fredag morgen (litt avhengig av hvor urolig det blir å ligge her …), da skal jeg videre til Kristiansand. Der har jeg tenkt å besøke fartøyvernsenteret på Bredalsholmern. Akkurat nå er jeg ikke sikker på om Hestmanden er tilbake der, men det er lagt opp et program fredag i forbindelse med 76-årsjubileet til lasteskipet Hamen. Samt åpent skip dagen etter.

Så planen er å få med meg dette før jeg fortsetter på turen videre.

Related Images: