Endring i båtferieplanene

Nå har jeg ligget så lenge i Fredrikstad at det snart gror mose på skipperen og skjell og alger under båten! Men sånn er det blitt på grunn av diverse omstendigheter. Nå endrer jeg også på planene framover. Related Images:

Noen fine dager på Hidra

Etter å ha vært i Flekkefjord noen dager, så var det på tide å bevege seg litt ut igjen. Første stopp ble et nytt besøk på Torsøyene – bare 24 minutter i kosefart fra Flekkefjord, og deretter ble det Hidra noen dager. Related Images:

Fortreffelig start på båtferie nummer to i år

Akkurat som i starten av årets første båtferie i april, så begynte båtferie nummer to med nydelig vær. Og ikke minst: Varmere om natta – så nå har jeg allerede gjennomført to overnattinger i båten uten at det var nødvendig å ha på varme! Related Images:

Oppgradering på gang i Grimstad

I påsken oppdaget jeg helt tilfeldig at noe var på gang med gjestehavna i Grimstad. Store endringer. Akkurat nå er jeg derfor usikker på om jeg får lagt til der på Sørlands-toktet mitt. Men skal titte innom uansett. Related Images:

En holme og en øy

På grunn av værmeldingene som varslet at det skulle blåse ganske så kraftig opp i løpet av dagen, ble avgangen fra Mollösund også foretatt ganske så tidlig om morgenen, om enn litt senere enn dagen før. Målet for neste etappe var Klädesholmen. Related Images:

Nok en ny havn i skjeftet

Mitt forrige innlegg omhandlet to forskjellige havner. Slik hadde jeg tenkt å gjøre også denne gangen, men så viste det seg at jeg skrev så mye at dette innlegget likevel kun handler om et sted. Og stedet er Mollösund – som jeg hadde tenkt å besøke sist jeg var på disse kanter i 2019, men …
Les

Langsomt sørover

Bergtatt beveger seg jevnt og trutt sørover langs vestkysten av Sverige. Jeg har fram til nå overnattet lenger på hvert sted enn planlagt, men samtidig skal jeg jo kose meg, noe jeg da også gjør! Og de siste dagene har sommerværet kommet også. Related Images:

Blinkskudd fra 2021

Som vanlig tok jeg en del bilder mens jeg var utpå i fjor, og tradisjonen tro skal jeg prøve å plukke ut noen favoritter fra sesongen. Jeg tar jo flere tusen bilder i løpet av båtåret, så det er alltid vanskelig å velge, men i år har det vært ekstra vanskelig siden jeg har vært …
Les

Fra rundreise i Ryfylke til værfast i Stavanger

Er det en ting som er sikkert når det gjelder båtlivet, så er det at det aldri er noen vits i å detaljplanlegge. Derfor har jeg aldri gjort det i nevneverdig grad. Og det beste eksempelet har jo vært årets tokt, hvor den viktigste faktoren flere ganger har spilt meg et puss, nemlig været. Related …
Les

Trange kanaler og røff sjø

Det ble en litt lengre pause mellom forrige innlegg og dette, men slik er det bare av og til.  Og jeg har kommet meg et stykke videre også. Dette innlegget inkluderer både et besøk hos Kong Olav, farting gjennom kanaler og den verste opplevelsen jeg hittil har hatt til sjøs! Related Images: