Endring i båtferieplanene

Nå har jeg ligget så lenge i Fredrikstad at det snart gror mose på skipperen og skjell og alger under båten! Men sånn er det blitt på grunn av diverse omstendigheter. Nå endrer jeg også på planene framover.

Siden forrige innlegg har jeg fått en svært overraskende innkalling til operasjon av høyrehånda allerede til torsdag til uka!

Det er jo vanligvis flere måneders ventetid, og henvisningen min gjaldt i tillegg for Ahus – som har lengst ventetid.

Men Ahus har antakelig fått en avlysning og jeg har hatt en god porsjon flaks. Torsdagen til uka er jo en inneklemt dag, kanskje det er årsaken til innkallelsen?

Nytt besøk på Koster må nok utsettes. Denne gangen på grunn av været. Bildet er fra mitt besøk i fjor.

På grunn av dette var planen å tøffe over til Koster/Strömstad i dag søndag før jeg skulle tilbake til Fredrikstad og legge meg der igjen for å ta toget til Ski på torsdag til operasjonen. Og deretter dra tilbake til båten og slappe av litt før jeg begynte på hovedturen sørover langs vestkysten av Sverige.

Men båtlivet er jo avhengig av været i ganske stor grad, og i dag frister det ikke så mye å dra utpå, mens i morgen er det meldt opp mot 16–17 m/s lenger sørover. Det frister enda mindre … Jeg vil ikke risikere å miste operasjonen i tilfelle jeg blir liggende værfast, selv om både tirsdag og onsdag ser bra ut.

I tillegg er jeg litt usikker på hvor mye belastning høyrehånda egentlig tåler i dagene etter operasjonen. Jeg skal blant annet holde den høyt i 48 timer etterpå …

Og jeg trenger jo hender til det meste om bord, til fortøyninger, til å holde meg når jeg skal ut og inn av båten osv. Jeg har jo allerede balanseutfordringer på grunn av protesen og manglende tær, og med kun venstrehånden brukbar så ser jeg at det kan bli litt problematisk med en høyrehånd som kanskje bare fungerer 10 prosent?

Nå er det siste filteret skiftet. En vask av motorrommet står på lista nå!

Jeg har derfor – etter en god natts søvn – landet på den konklusjonen at jeg blir her i Fredrikstad til tirsdag og deretter setter kursen hjemover, rett og slett.

Forfilteret har gjort jobben!

Da kan jeg se an utviklingen etter operasjonen og vente med å dra utpå til jeg føler at det er greit. Jeg har fortsatt hele mai til disposisjon (er sykmeldt til den 26.5 og har en friuke etter det), og skal ikke på jobb før 2. juni, så det vil bli minst tre ukers tur når jeg setter i gang.

I dag har jeg fått fikset på lensepumpa og byttet forfilteret til dieselen, det vil si, det er båtkollega Erik som har stått for begge deler. Så nå er båten klar for tur. Kan i alle fall konstatere at forfilteret gjør jobben sin!

Da blir det å slappe av litt mer her i Fredrikstad før returen. Begynner å klø litt etter å komme av gårde igjen.

Har egentlig ingen hast med å returnere hjemover, ettersom jeg slapper av på en helt annen måte om bord enn jeg gjør hjemme, men vil som sagt ha noen dager hjemme etter operasjon og se hvordan det går.

I går fikk jeg tatt en ny tur ut til Isegran og sett litt på de gamle skutene.

Har kommet et nytt svært drog der etter at jeg var der for to år siden, som ser ut til å gjennomgå en solid rehabilitering! Imponerende håndverk dette!

 

Related Images:

2 tanke på “Endring i båtferieplanene

  1. Hr. Solbris er en fantastisk flott ressurs, og han er faktisk en veldig hyggelig og grei fyr, også. Ønsker deg alt godt ifbm operasjonen!

Kommentarer er stengt.