Category Archives: Musikk

Båtferien 2019 – del 8

Det begynner å nærme seg slutten av året, og det har vært lite båtturer i det siste. Skrivelysten har heller ikke vært på topp, men nå er det på tide å avslutte rapporten fra årets båtferie! Det er jo tross alt snart jul! Så her kommer siste innlegg fra båtferien i august/september…

Lufttrommer i båten

Ja, det står luftTROMMER i tittelen, ikke luftrommet! Nå som jeg snart skal ut på en ny lang båtferie (se nedtellingen til høyre!) blir det nemlig dårlig med øving på trommene, båten er for liten til at jeg kan ha trommene om bord, og det ville uansett neppe vært så veldig populært i gjestehavnene om jeg øvde på trommer. Så derfor har jeg kjøpt et ordentlig lufttrommesett! Jepp, ikke luftgitar, men lufttrommer!

Kjøpe inn dansk gjesteflagg?

Jo mer jeg tenker på det, jo mer fristende blir tanken på å ta en liten avstikker på båtferien min i august. Den skal jo gå ned langs svenskekysten, men kanskje er det mulig å ta en avstikker til et annet av våre naboland? Og går alt som planlagt rekker jeg kanskje en progrockfestival også!

Vårens vakreste eventyr

Også i år blir det båttur til Holmsbu – for å delta på den etterhvert så tradisjonelle vårløsningen for meg, rockefestivalen We Låve Rock. “Vårens vakreste eventyr” kaller jeg det gjerne for.

Så rundet jeg 350 turer

På selveste St. Hansaften rundet jeg 350 turer med båten siden jeg kjøpte den i oktober 2013! Jubileumsturen gikk fra Nesodden til Sætre etter jobb fredag 23. juni for å delta i et tradisjonelt rekeparty hos gode, musikkinteresserte venner på Klokkarstua i Hurum.

Progsnekka på vei til We Låve Rock

Som jeg nevnte før helga satte jeg kurs for Holmsbu forrige fredag for å overvære den etterhvert tradisjonelle rockefestivalen We Låve Rock. For tredje gang brukte jeg båten, det har blitt en tradisjon, og i fjor kom det en båt til med to hyggelige proggere. De var allerede på plass da jeg dro. Som vanlig kom jeg sent avgårde.

Progsnekka klar til avgang!

Senere i kveld setter den enbente skipper kursen mot Holmsbu i Hurum for å for femte år på rad delta på festivalen We Låve Rock. Det blir tredje gang jeg tar båten til festivalen, og jeg har dermed begynt å få en viss tradisjon på dette.

På bandøving med båten

En dag i forrige måned var det så flott vær at jeg tok båten til Drøbak for å delta på bandøving. Tre timer til Drøbak, to timer øving, tre timer hjem. Enkelt og greit!

En liten digresjon

Jeg bryter inn i strømmen av årsoppsummeringer med litt ferske nyheter. Noe veldig gledelig skjedde meg nemlig i går, torsdag. Ikke særlig båtrelatert i utgangspunktet, men jeg får vridd det over til det etterhvert likevel…

Trommer i båten

fbpro1aSom jeg skrev før helgen har jeg bestemt meg for å åpne for å skrive om litt andre ting enn båt også, så her kommer et innlegg som for det meste er trommerelatert, men også har en tilknytning til båt! Hvordan jeg har klart å knytte trommer sammen med båt? Les videre, så finner du det ut!

Vil du bli med i bandet mitt?

fbpro1Som kanskje noen av dere har fått med dere så spiller jeg trommer. Det vil si, jeg prøver i alle fall. Nå søker jeg folk å spille sammen med. Gjerne båtinteresserte musikere. Er du en av dem? Del gjerne dette innlegget hvis du kjenner noen musikere!

Tur nummer 300

300Søndag hadde jeg vært båteier i nøyaktig tre år, og kan se tilbake på en lang rekke med hyggelige båtturer og båtopplevelser. Og mange hyggelige folk som jeg har blitt kjent med både via nettet og i virkelighetens verden. Som tre-års-feirende er det vel rett og rimelig at jeg få dager etter rundet 300 turer med båten også?

Ny tur med progbåten

IMG_1787Årets høstferie – som for mitt vedkommende er den kommende avspaseringsuka som er etter skolenes høstferie (som nå straks er over) – har jeg planlagt å tilbringe i båten. Jeg har ikke helt bestemt meg for om det blir svenskekysten eller nedover Vestfold/Telemark så langt jeg kommer før jeg må snu… Men begynnelsen av ferien starter med progkonsert i Hurum!