Fra ukestur til minitur

Jeg hadde håpet å kunne ta meg en litt lengre tur denne uka, men har lagt planene på is. På denne tiden av året er uansett været ganske så ustabilt, så det frister ikke akkurat nå å dra utpå i pøsende regn, selv om det normalt ikke er noe problem.

Kjører forbi Oscarsborg i ganske så mye regnvær for noen år siden.

Jeg har vært ute med båt en regnværsdag før, for å si det slik. Til og med i snøvær har jeg vært utpå, men jeg dropper tanken om å tøffe utpå nå etter dagens hjemmekontorvakt (i eliligheten, ikke i båten) er unnagjort.

Det er to hovedårsaker til beslutningen, og det er at vindusviskeren  foran førervinduet sluttet å virke på forrige Østfoldtur. Det er litt vanskelig å finne ut av hvilken sikring som går til hva, så jeg har tenkt å kjøpe helt nye sikringer til sikringsboksen og bytte alle i en fei, så vet jeg at alle virker og er av nyere dato. Så kan jeg heller merke dem tydelig når jeg setter dem på igjen… Hvem vet, kanskje både ankervinsjen og hornet begynner å virke igjen også? 😀 Får i alle fall håpe at det ikke er vindusviskermotoren som er gåen… Å dra ut i regnvær uten å kunne se ordentlig er ikke noe kos… Må jp stå oppreist i midten og se ut av midtvinduet mens jeg holder høyre hånd på rattet, og det kan man bli lei av etter hvert.

Den andre årsaken er at jeg ennå ikke har skaffet meg ny takkalesje til åpningen ved førerplassen og passasjersetet. Kalesjen der både lekker,, er ødelagt på et par steder og passer ikke helt slik den skal, så den er uansett ikke tett nok. Så jeg plasserer bøtter for å ta imot det som måtte sile igjennom, selv om jeg har presenning over taket i tillegg… Nå skal jeg demontere hele sulamitten og ta den med til en kalesjemaker. Regner med at jeg bruker Doxa igjen – det var de som reparerte kalesjen jeg hadde på snekka. Litt langt å dra dit dog, kan sjekke om det finnes noen bra i Oslo, så jeg slipper å dra helt ut til Asker/Bærum – virker som om Doxa har flyttet siden jeg brukte dem sist. Men jeg var jo fornøyd, da…

Akkurat nå er jeg også ganske oppsatt på å få tettet lekkasjen i kabinen foran. Slikt sett er det helt greit med mye regn. Jeg har fått tettet noe, men det kommer fremdeles inn vann, og inntil den er tettet og båten så tørr som en kalesjebåt kan bli, så er det ikke noe spesielt hyggelig å tøffe rundt i regnvær, eller prøve å ha gjemmekontor i en kabin der det siler inn vann… Kan hende jeg må få noen til å ta dette skikkelig for meg også.

Det jeg ser på som mulighet nå, er å ta en tur fra torsdag til lørdag. Det betyr jobbing (kveldsvakt) fra båten torsdag og fredag. Det er foreløpig meldt oppholdsvær torsdag og mesteparten av fredag og lørdag.  Fra søndag kveld til torsdag jobber jeg natt, og deretter blir det flere dager med fri og avspasering, og forsåvidt for det meste sol og oppholdsvær, men til gjengjeld skal det blåse opp mot kuling, noe som heller ikke er fristende.

Så som så ofte før er det været som avgjør – jeg skal nok få flere turer under beltet i løpet av de nærmeste dagene, spørsmålet er bare hvor mange, hvor ofte og hvor lenge…

Men siden været krangler for tiden, så blir det bandøving tirsdag kveld. Vi hadde vår første øving siden mai i går, og det ga mersmak, så nå er vi i gang igjen!