Dårlig festivalsommer – også for båtfolket

På denne tiden av året bruker jeg å ta turen til Holmsbu og Hurumlandet. We Låve Rock-festivalen har vært arrangert der hvert år siden 2013, og etter at jeg fikk båt har det blitt en tradisjon å kombinere mine to hovedinteresser: Musikk og båtliv. I løpet av årene har det også kommet flere til. Men i år er festivalen, som så mange andre, koronaavlyst.

Det blir nok et besøk innom idylliske Holmsbu også i år, men ingen festival.

We Låve Rock-festivalen ble arrangert på Holm gård i Holmsbu fra 2013 til 2018. Første året hadde jeg ikke båt enda og tok buss, andre året, i 2014, tok jeg båten for første gang, tredje gang i 2015 satt jeg fremdeles i rullestol etter amputasjonen, men ble kjørt fra og til av et hyggelig par som også hadde båt, og som deretter har gjort det samme som meg, tatt båten til festivalen.

I fjor flyttet den til Grønsand gård ved Sætre, men båtturen gikk fortsatt til Holmsbu.

I år ble det altså avlyst, men en noe annerledes festival går av stabelen på Sekkefabrikken i Slemmestad 28. november. Blir det en mild vinter kan jeg jo håpe at jeg kan ta båten dit…

Men det er ikke bare musikkfestivaler som er blitt og kommer til å bli, avlyst, også flere båtfestivaler og messer kan vi se langt etter i år.

Det begynte jo med at messa Sjøen for alle på Norges Varemesse i Lillestrøm i mars ble avlyst. Det samme gjaldt storbåtmessa i Leangbukta, som ble avlyst i siste liten.

Og slik har det fortsatt. I Arendal skulle man andre helgen i mai ha arrangert – såvidt jeg vet – den første elbåtmessa i Norge, treffende nok kalt for Lydløs-festivalen. Den ble selvsagt avlyst.

Også den klassiske Tønsberg Boat Show måtte kansellere i år, og det samme gjaldt båtmessene i Grimstad, Kristiansand og Stavanger.

Det blir kanskje noen flere båter her på Sætre i sommer enn på bildet, men stappfullt med trebåter blir det ikke.

Så var det Asker trebåtfestival (tidligere kalt Hurum trebåtfestival) på Sætre som skulle gått av stabelen i juni. Avlyst.

Havnelangs i Oslo er også avlyst, og Sandvika Klassiske Båter likeså. Begge juni-arrangementer

En av de siste som ble bekreftet avlyst er tradisjonsrike Risør trebåtfestival – som ikke skulle starte opp før i august, men hvor arrangørene ikke tar sjansen.

Båtmessa Båter i sjøen på Aker Brygge i Oslo er foreløpig ikke avlyst. Den finner sted første helgen i september, så det er vel 50-50 sjanse for at den går av stabelen. Vi får være optimistiske, for restriksjonene lempes jo på nå med jevne mellomrom.

Jeg begynte å skrive om en musikkfestival, så jeg kan avslutte med det også. I fjor var jeg for første gang på Slottskogen Goes Progressive i Göteborg – det ga absolutt mersmak. Og selvsagt dro jeg ditt med båten. Men det blir ingen gjentakelse i år

I skrivende stund håper jeg på en liten tur i morgen, men værmeldingen forandrer seg stadig, så det blir nok ikke til Holmsbu. Men jeg skal ut på tur neste uke, så kanskje jeg havner der likevel?

 

 

Legg gjerne inn en kommentar!

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette: