Dårlig festivalsommer – også for båtfolket

På denne tiden av året bruker jeg å ta turen til Holmsbu og Hurumlandet. We Låve Rock-festivalen har vært arrangert der hvert år siden 2013, og etter at jeg fikk båt har det blitt en tradisjon å kombinere mine to hovedinteresser: Musikk og båtliv. I løpet av årene har det også kommet flere til. Men i år er festivalen, som så mange andre, koronaavlyst.

Det blir nok et besøk innom idylliske Holmsbu også i år, men ingen festival.

We Låve Rock-festivalen ble arrangert på Holm gård i Holmsbu fra 2013 til 2018. Første året hadde jeg ikke båt enda og tok buss, andre året, i 2014, tok jeg båten for første gang, tredje gang i 2015 satt jeg fremdeles i rullestol etter amputasjonen, men ble kjørt fra og til av et hyggelig par som også hadde båt, og som deretter har gjort det samme som meg, tatt båten til festivalen.

I fjor flyttet den til Grønsand gård ved Sætre, men båtturen gikk fortsatt til Holmsbu.

I år ble det altså avlyst, men en noe annerledes festival går av stabelen på Sekkefabrikken i Slemmestad 28. november. Blir det en mild vinter kan jeg jo håpe at jeg kan ta båten dit…

Men det er ikke bare musikkfestivaler som er blitt og kommer til å bli, avlyst, også flere båtfestivaler og messer kan vi se langt etter i år.

Det begynte jo med at messa Sjøen for alle på Norges Varemesse i Lillestrøm i mars ble avlyst. Det samme gjaldt storbåtmessa i Leangbukta, som ble avlyst i siste liten.

Og slik har det fortsatt. I Arendal skulle man andre helgen i mai ha arrangert – såvidt jeg vet – den første elbåtmessa i Norge, treffende nok kalt for Lydløs-festivalen. Den ble selvsagt avlyst.

Også den klassiske Tønsberg Boat Show måtte kansellere i år, og det samme gjaldt båtmessene i Grimstad, Kristiansand og Stavanger.

Det blir kanskje noen flere båter her på Sætre i sommer enn på bildet, men stappfullt med trebåter blir det ikke.

Så var det Asker trebåtfestival (tidligere kalt Hurum trebåtfestival) på Sætre som skulle gått av stabelen i juni. Avlyst.

Havnelangs i Oslo er også avlyst, og Sandvika Klassiske Båter likeså. Begge juni-arrangementer

En av de siste som ble bekreftet avlyst er tradisjonsrike Risør trebåtfestival – som ikke skulle starte opp før i august, men hvor arrangørene ikke tar sjansen.

Båtmessa Båter i sjøen på Aker Brygge i Oslo er foreløpig ikke avlyst. Den finner sted første helgen i september, så det er vel 50-50 sjanse for at den går av stabelen. Vi får være optimistiske, for restriksjonene lempes jo på nå med jevne mellomrom.

Jeg begynte å skrive om en musikkfestival, så jeg kan avslutte med det også. I fjor var jeg for første gang på Slottskogen Goes Progressive i Göteborg – det ga absolutt mersmak. Og selvsagt dro jeg ditt med båten. Men det blir ingen gjentakelse i år

I skrivende stund håper jeg på en liten tur i morgen, men værmeldingen forandrer seg stadig, så det blir nok ikke til Holmsbu. Men jeg skal ut på tur neste uke, så kanskje jeg havner der likevel?