Snart klar for ny båtferie

Når du leser dette har jeg bare to nattvakter igjen før jeg skal ut på en ny treukers båtferie. Akkurat som i begynnelsen av forrige treukers, kan det synes som jeg er heldig med været i begynnelsen.

Jeg startet jo Sørlandsferien med tilnærmede sommertemperaturer – i alle fall på dagtid – og knappe én måned senere kan det synes som om historien gjentar seg.

Det meldes i skrivende stund om over 20 varmegrader både i begynnelsen og slutten av uka, dog med muligheter for noe nedbør i midtuka. Og nattetemperaturen er flere hakk over det den var på forrige tokt. Det lever jeg godt med! Får pakke mer enn én shorts, for å si det slik.

Eventyret starter søndag ettermiddag hvis alt går etter planen. Men det er mulig jeg endrer litt på opplegget både for den turen og for neste tokt i juni – da jeg har to uker til disposisjon.

En tur til Koster i mai er vel ikke det verste man kan finne på…

Jeg har jo tenkt å sette kursen mot Sverige, og kommer etter alt å dømme til å befinne meg på Koster eller i Strömstad på selveste 17. mai. Men jeg får ikke mulighet til å være i Sverige mer enn toppen 7-8 dager. Saken er nemlig at i andre helg under ferien, fredag 26 og lørdag 27, går den årvisse We Låve Rock-festivalen av stabelen i Sætre. Og den vil jeg gjerne få med meg.

Siden dette er pinsehelgen, så bør jeg vel minst være i Sætre allerede den 25. mai for å få en grei plass. Da tenker jeg å sjekke om det er ledige plasser hos båtforeningen istedenfor å ligge i selve gjestehavna. Det kan bli veldig fullt og mye bråk i gjestehavna under en langhelg.

Men etter at festivalen er over har jeg fortsatt én uke igjen av ferien. Å dra tilbake til Sverige da vil jo bare være tull, så jeg tenker å tøffe ut av Drøbaksundet igjen og besøke en del havner og uthavner i Viken/Vestfold/Telemark som jeg ikke har vært i før. Jeg tenker blant annet på Ranvikholmen, Mølen og Kommersøya rett sør for Drøbaksundet, kanskje en ny visitt i Indre havn i Horten, en tur til Sandefjord kanskje? En ny visitt til Holmestrand?

Det er jo begrenset hva jeg får til på den ene uka,  men jeg har i alle fall noen steder i bakhodet, så får vi se hva det blir til. Jeg liker jo ikke å detaljplanlegge, jeg tar slike ting mest på sparket, men de stedene jeg har nevnt har jeg i alle fall i tankene, særlig de tre uthavnene der jeg aldri har vært før.

Selvsagt kunne jeg droppet festivalen og tilbragt alle ukene i Sverige, men det er ikke aktuelt. Headlineren fredag og lørdag – britiske Pendragon – er ett av mine favorittband og spiller etter over 40 år for første gang i Norge. Jeg har aldri sett dem live før, så ingen tvil om at jeg skal dit! Det er en rekke gode band på plakaten i det som er festivalens 10-års-jubileum, flere av dem har jeg heller ikke sett live før, samt noen favoritter jeg har sett flere ganger.

Må ha nytt handlenett i Marstrand! 🙂

Men dette har ført til at jeg nå har tatt en beslutning om hvor jeg skal dra på det tredje toktet i juni, hvor jeg har 16 dager til disposisjon. Jeg hadde jo ikke helt bestemt meg for hvor jeg skulle dra da på det toktet da jeg drev med ferieplanleggingen i februar. Men nå har jeg funnet ut at jeg vil dra til Sverige igjen.

Rett og slett for å ha litt bedre tid der enn det jeg får nå den første uka. Jeg ønsker også å besøke noen nye steder, samt noen steder jeg ikke har besøkt på flere år. Og da får jeg i alle fall rundt to hele uker i Sverige. 

Og jeg ønsker å stikke innom to steder for å handle inn et par souvenirer som dessverre ble kastet under dugnaden i fjor. Så både Mollösund og Marstrand står på lista i utgangspunktet. Marstrand får vel i utgangspunktet være det sørligste punktet i Sverige denne gangen, jeg skal jo ikke stresse, og det er mange fine steder mellom Strömstad/Koster og Marstrand som jeg ikke har besøkt.

Så får vi se hva det blir til!

Planen er som sagt å starte neste tokt allerede søndag ettermiddag, da med en etappe til Moss. Jeg har allerede begynt å pakke ned ting som skal om bord, litt mindre enn det jeg måtte få om bord i båten sist gang. Planen er at alt skal være på plass i båten før siste nattvakta natt til søndag, slik at når jeg våkner etter å ha sovet ut, så er det vare å rusle ned til båten, starte motoren og løsne fortøyningene!

Mandag morgen er planen å dra videre til Engelsviken der de forhåpentligvis får satt inn ny impeller og sjøvannspumpe. Og deretter er det avgang til Sverige, med et mulig besøk i Fredrikstad. Der har jeg nemlig avtalt med kalesjemaker RS Andersen at jeg skal levere inn sofaryggene i kabinen til ham da.

Synes ikke dette ble så verst til å være meg…

Jeg har jo fått pusset ned, oljet og lakket hylledelen av sofaryggene, så det mangler bare å få på det nye trekket på dem, så er egentlig alt klart til å få satt i gang med ferdiggjøringen av forkabinen.

Jeg har jo en avspaseringsuke midt i fellesferien i juli som jeg hadde tenkt å bruke til nok en båttur, men siden det gjerne er fullt og trangt de fleste plassene da, så tror jeg det er lurt å ta sikte på å få fullført forkabinen den uka istedenfor.

Jeg kan fortsatt ta noen småturer rundt om i Oslofjorden innimellom, men jeg vil så gjerne få ferdig forkabinen før jeg tar den lange båtferien i august/september. Det ville vært så fint å ha muligheten til å sitte nede i en lun og varm forkabin på kjølige høstkvelder i september!

Men om det kommer til å skje, er det for tidlig å si noe om akkurat nå. Det er et par ting som må gjøres ferdig i forkabinen fortsatt, det gjelder takluka der festeanordningene må oppgraderes for å få den skrudd helt til, og det gjelder en litt forvirrende lekkasje inne på toalettet, som jeg må finne ut av hvor kommer fra!

Men akkurat nå tenker jeg mest på neste båtferie, som altså starter søndag!

Blir det et gjensyn med Mollösund?

Related Images: