Ingen festival i Slemmestad

Jeg har skrevet tidligere om at jeg gledet meg til å dra med båten til Slemmestad i mai og få med meg årets We Låve Rock-festival på Sekkefabrikken. Men jeg var også klar på at det ikke var sikkert at den ble noe av. Og jeg fikk rett. Den er nå utsatt til høsten.

We Låve Rock-festivalen har vært arrangert hvert år siden 2013. Og jeg har fått som tradisjon å dra dit med egen båt. Kun første året – da jeg ikke hadde båt – og i 2015 da jeg fortsatt satt i rullestol uten protese – har jeg ankommet festivalen fra land.

Fram til 2019 ble den arrangert på Holm gård i Holmsbu, men da de la ned utleievirksomheten ble den i 2019 flyttet til Grønsand gård på Storsand.

I fjor og i år var det meningen at Sekkefabrikken i Slemmestad skulle være arena for festivalen. I fjor ble den imidlertid avlyst både i mai og etter hvert også på høsten. I år har det samme gjentatt seg. Mai-utgaven er igjen flyttet til høsten, så får vi håpe at det blir mulig å arrangere den da.

Det blir ikke noe nytt besøk i Slemmestad i mai likevel.
Britiske Threshold i 2019. Foto © Per-Helge Berg

Det betyr at det ikke blir noen festival på meg denne langhelga, men det kan nok hende jeg benytter anledningen til noen turer utpå. Jeg jobber torsdag 13. mai – som er Kristi Himmelfartsdag, og har derfor tatt en avspaseringsdag fredag 14. Da har jeg fri både fredag og lørdag før jeg skal på jobb natt til 17. mai. Og deretter er det jo fullt kjør med 17. mai-kortesje på fjorden etter et par timers søvn og start på årets båttokt dagen etter.

Siden det nok er flere enn meg som har tatt langhelg den helgen, så regner jeg med at de fleste uthavner og gjestehavner her innerst i fjorden er opptatte og stappfulle – så jeg regner ikke med at det blir noe annet enn et par turer utpå fjorden fredag og lørdag.

Jeg tror jeg dropper noen tur på søndag og heller sørger for å sove mesteparten av dagen slik at jeg er bedre rustet til å både klare natt til mandag, men også å være med på 17.mai-feiringen uten å sovne bak rattet…

Så kan jeg heller legge meg noen timer etter kortesjen og være uthvilt til natt til den 18, sove noen timer og deretter starte turen til første gjestehavn der jeg skal jobbe natt til 19.mai. Det blir sannsynligvis Oscarsborg eller Sætre, eller kanskje Tofte, Holmsbu eller Horten – neppe lenger ut av fjorden.

Deretter har jeg én natt til og så er det seks dagers fri som jeg kan benytte til å ta noen fine etapper og komme meg til Sørlandet.

Kanskje det blir en natt eller to med gjemmekontor i Grimstad?

Planen er å komme meg så langt som mulig disse dagene før jeg skal i gang med en ny nattrunde med tre netter.  Deretter har jeg seks nye fridager til å ta noen fine strekk igjen. Jeg har nemlig tenkt å forsere Sørlandet ganske raskt og greit, for å komme meg til Rogaland og Vestlandet så fort som mulig. På returen i august og september kan jeg ta det mer med ro og stoppe innom de stedene jeg sannsynligvis drar forbi de første ukene. Da skal jeg heller ikke jobbe og kan derfor bruke dagene fullt ut. Og da er det nok også ganske roligere i havnene og nok av plass.

Men dette er selvsagt også avhengig av vær og føreforhold for å si det slik – og stresse ønsker jeg ikke å gjøre – så det blir kosefart hele veien, med unntak fra de rene transportetappene, for eksempel over Langesundfjorden, over Lindesnes (hvis jeg velger å dra på utsiden) og over Lista.

Mer om akkurat det kan dere lese når årets tokt begynner! Men festival om to uker blir det altså ikke…

Blir ikke mye rock i Slemmestad i mai i år. Her et bilde fra festivalen i 2016 – svenske Hasse Fröberg & Musical Companion. Foto © Per-Helge Berg.