Det blir Norge likevel…

I år hadde jeg stort sett for det meste tenkt at jeg skal ta hovedbåtferien i Sverige med Danmark som litt krydder på topp. Men nå har jeg ombestemt meg, nå som det egentlig bare er noen få uker igjen. Det blir en – forhåpentligvis – lang Norgestur istedenfor. Related Images:

Kommer trappa fra 2019 endelig til nytte?

Den for øyeblikket relativt ubrukelige høyrehånda har gjort at jeg har begynt å tenke på alternative ombordstigningsmuligheter. Og da har jeg dratt fram en trappetrinn-sak som jeg kjøpte i 2019. Related Images:

Tabbeskipperen

Som skipper på egen skute er man ikke akkurat vaksinert mot å gjøre tabber, uansett hvor mange båtturer og hvor lang erfaring man har. I dette innlegget skal jeg beskrive tre av mine største tabber – alle med samme røde tråd … Related Images:

To netter i Marstrand

Før jeg besøkte Marstrand for første gang i fjor, så hadde jeg egentlig et litt negativt syn på stedet. Jeg kan ikke helt forklare hvorfor, men mitt inntrykk var at det var et litt “posh” sted, litt for de finere båtene, spesielt seilbåter. Litt snobbete, liksom. Men det inntrykket snudde fort! Related Images:

Fortøyningsproblemer for enbeinte aleneskippere

Å fortøye båten er vanligvis ikke noe problem for en amputert aleneskipper. Men noen fortøyningsløsninger kan være problematiske, noe tobeinte skippere neppe tenker så nøye over. Related Images:

En Spleis fra venner

Jeg har grublet litt på om jeg i det hele tatt skulle skrive i denne bloggen om dette temaet, og falt ned på at jeg skal gjøre det. Ikke så mye for min skyld, men hovedsakelig for å hylle de båtvennene som har støttet meg og hjulpet meg gjennom en vanskelig periode. Related Images:

I år skal jeg ta meg god tid

Jeg har jo proklamert at jeg skal ha båtferie langs svenskekysten i år, med en mulig avstikker til Danmark. Det siste er ikke hovedmålet, det er å ha god tid og ikke kjøre forbi så mange steder som jeg gjorde i 2019. Related Images: