Kommer trappa fra 2019 endelig til nytte?

Den for øyeblikket relativt ubrukelige høyrehånda har gjort at jeg har begynt å tenke på alternative ombordstigningsmuligheter. Og da har jeg dratt fram en trappetrinn-sak som jeg kjøpte i 2019.

For å komme meg om bord i båten fra utriggeren i hjemmhavna, trenger jeg å holde/løfte meg opp med begge hender fra utriggeren. Det betyr i praksis at jeg for øyeblikket ikke klarer å komme meg om bord i båten ettersom høyrehånda absolutt ikke kan brukes til å løfte noe som helst etter operasjonen sist torsdag.

Jeg er jo vant til å tenke alternativt siden jeg har dårlig balanse og protese, så da dukket tanken opp om at jeg kanskje kunne bruke det stigtrinnet som jeg har hatt stuet bort i en krok hjemme. Og kanskje baugstigen også?

Trappesaken bestilte og kjøpte jeg i 2019 omtrent samme dagen som kjøpskontrakten på Tresfjorden ble undertegnet og før båten var hentet! Sammen med to store step-fendere. Jeg tenkte at begge deler kunne komme godt med for en enbeint skipper ettersom Tresfjorden har et ganske høyt innstigningspunkt i motsetning til Nidelv-snekka som jeg var vant med fra før. 

Baugstigen kan jeg kanskje også bruke?

Men innen denne pakken ble levert hadde jeg allerede funnet en teknikk til å komme meg om bord uten hjelp av både ekstra trappetrinn og step-fendere, så begge deler har ligget ubrukt siden da.

Denne saken kan jo ikke plasseres på utriggeren, tror den er for bred til det, og i tillegg blir det for ustabilt, men jeg tenker den kan plasseres foran baugen på brygga, slik at jeg kan komme meg opp i båten derfra. Tror det skal holde fint med bare venstrehånda å holde meg med da, men må nesten prøve det ut først. Så kan jeg gå langs dollbordet og inn i båten…

Til dette kan jeg nok også bruke baugstigen – men da må jeg jo få noen til å hente den inne i båten først. Så kan jeg bruke trappetrinnet når jeg ligger langsides, for å komme meg ut og inn av båten med én hånd…

Eventuelt kan jeg bruke trappetrinnet først, for å komme meg om bord i båten uten hjelp, og deretter bruke baugstigen når jeg skal i land igjen i hjemmehavna, og bruke trappetrinnet når jeg ligger langsides andre steder.

Det er jo ganske så frustrerende å ikke en gang være i stand til å komme meg om bord i båten! Får tenke meg om og se om jeg skal prøve meg på denne alternative måten, men vil nok uansett måtte vente litt før jeg prøver meg.

Jeg fikk hjelp av eksen (utdannet hjelpepleier) til å bytte bandasje og stelle operasjonssåret på søndagen, og måtte ta smertestillende etterpå fordi det begynte å komme smerter etter at hun hadde holdt på, så selv om det er bedre nå, så kommer jeg til å ta det litt rolig framover. Men tenker at denne måten å komme meg om bord på kan både avlaste hånda og få meg raskere ut på båttur.

Ikke mye denne hånda kan brukes til ennå…

Ettersom det er smertene i hånda som forsvinner først, så tar det visst lengre tid før nummenheten – som er det største problemet for meg som skrivende journalist – forsvinner, så jeg ser ikke meg selv helt fullt tilbake i jobb på en stund ennå.

Dette innlegget er utelukkende skrevet med venstrehånda, og det tar litt lengre tid enn vanlig! Så må jeg jo være forsiktig og ikke overbelaste den. Jeg har i tillegg samme problemer med den hånda også, men i litt mindre grad enn den opererte. Blir spennende å se hvordan venstrehånda er når vi kommer til november, da jeg skal opereres i den også!

Kos dere på sjøen, dere som kan!

 

Related Images: