Første etappe unnagjort!

Første etappe på årets båtferie ble unnagjort i går. Det ble endring i planer underveis, så jeg endte opp på Tofte i natt.

Jeg kom ikke av gårde før på ettermiddagen fordi jeg ventet på en e-resept jeg ville hente før jeg dro. Og da jeg startet dro jeg først over fjorden og tanket diesel hos Oppegård båtforening til en relativt akseptabel pris -15,76 per liter.

Deretter gikk turen utover fjorden i kosefart på 7,5 knop i et aldeles nydelig vær med blå himmel, sol og silkeføre det meste av veien. Ble som vanlig litt rotete sjø ved Fjellstrand, men ellers var det bare fryd og gammen!

Hvervenbukta

Siden jeg kom av gårde så sent som 16.40 og tok omveien til Oppegård, så vurderte jeg det slik at dagens mål – som egentlig var Ramvikholmen – kanskje var litt for langt unna, så jeg styrte inn mot Håøyfjorden med tanke å kanskje legge meg i Tåjebukta.

Da jeg passerte Dragsund lå det bare en fire-fem båter der, men jeg hadde liksom stilt meg inn på Tåjebukta i hodet, så jeg fortsatte dit! Men da så jeg til min overraskelse at det var masse båter der, og det fristet ikke så mye, så da fortsette jeg bare videre. Noterte meg at nordsiden av Bergholmen også var omtrent full, så da tenkte jeg at jeg skulle prøve Ramvikholmen likevel.

Men på vei dit ble jeg litt usikker igjen, og siden det begynte å bli sent, så tenkte jeg at istedenfor en eventuell bomtur til Ramvikholmen (siden det hadde vært flere båter i havnene på veien enn jeg hadde trodd), så valgte jeg å legge meg ved gjestebrygga på Tofte istedenfor.

Her var det plass, bare en annen båt som lå lengst inn, og der kom en blid rederinne og ordnet opp med tampene slik at jeg ikke behøvde å gå i land en gang! De var visst på sin siste feriedag, mens jeg altså er på min første.

Jeg la meg her også fordi jeg glemte et par ting på apoteket i går, som jeg plukker opp nå om noen få strakser før jeg drar videre. Uvant å sitte her i forkabinen – lenge siden sist!

Er tydeligvis litt ute av trening ettersom jeg nesten ikke har tatt bilder i det hele tatt underveis. Lover flere fra dagens etappe.

Hvor jeg ender i dag er jeg ikke helt sikker på. Jeg tenker i utgangspunktet på Vestre Bolærne for eksempel, men jeg ombestemmer meg gjerne underveis! Og samtidig er jeg ikke fremmed for å ta litt lengre etapper nå i begynnelsen, for å komme meg til Sørlandet så fort som mulig. Vi får rett og slett se det an.

Halvveis oppusset, men fungerer!

Related Images: