Sjekker ut et mulig værvindu

Første overnatting i Tvedestrand har gått helt nydelig. I dag er det litt grått og kjøligere, så for første gang på denne turen har jeg tatt på meg langbukse, og ikke shorts. Regnjakka er også funnet fram.

Som vanlig i Tvedestrand på sensommeren – og i mange andre kystbyer både i Norge og Sverige – er det meste av butikker og serveringssteder stengt på ukedagene. eller stengt for sesongen.

I bokbyen Tvedestrand er også de fleste bokhandlerne og antikvariatene stengt nå, men holder åpent i helgene. Bakeriutsalget ved havna er stengt for sesongen, det er vel båtgjester og andre turister som står for omsetningen om sommeren, men jeg bevilget meg en kaffe og en kanelknute på Bonzo lenger opp i gata i går.

Noen antikvariater var riktignok åpne også i går, men jeg stakk ikke innom dem denne gangen.

Rolig i Tvedestrands gater.

Med værutsiktene framover var jeg forberedt på at oppholdet her i Tvedestrand fort kunne bli noen dager, men dagens værmelding har gitt meg noe å gruble på. 

Jeg skrev i forrige innlegg at jeg vurderte å dra av gårde onsdag eller torsdag og legge meg i Arendal for å vente på litt bedre vær derfra, men etter å ha sjekket hjemmesidene til gjestehavna har jeg slått fra meg den ideen.

Årsaken er at Arendal skal ha hele 400 kroner for å ligge der! Arendal har alltid vært den dyreste havna på Sørlandet, og det er i tillegg en veldig urolig havn, men nå har de gått helt av skaftet, spør du meg! Så jeg kommer ikke til å legge meg der i det hele tatt. Jeg har ikke ligget der på fire år, og den ublue prisen er en av årsakene.

Når det koster 200 kroner å ligge i Risør, 250 kroner her i Tvedestrand og for eksempel 220 kroner i Grimstad og 250 kroner i Lillesand, så fortell meg hvorfor jeg skal betale 400 kroner i Arendal?

Nei, nettopp! Jeg kjører forbi! Som alltid!

Det hører med til historien at etter 1. september koster det kun 65 kroner, men Arendal drar altså hovedsesongen flere uker lenger enn gjestehavnene i nærheten. Flere andre gjestehavner har kuttet i prisene allerede, eller har en pris som uansett ikke er i nærheten av Arendals. De er faktisk en av Norges dyreste gjestehavner, på linje med for eksempel Aker brygge.

Eneste gjestebåt på denne brygga, ligger et par andre her og der.

Jeg sjekker jo været flere ganger om dagen for å se om det har blitt noen endringer, og nå i formiddag kan det virke som om det faktisk skal være en litt roligere periode allerede i morgen tidlig og noen timer framover. Dette var ikke meldt i går, men det har endret seg. Samtidig ser det ut til at den lille rolige perioden på fredag er borte.

Jeg vurderer derfor å dra av gårde herfra i morgen tidlig, og prøve å komme meg helt til Lillesand før det blåser opp igjen. Det skal være fullt mulig. Det betyr at jeg dessverre må droppe Grimstad (hvis da ikke været endrer seg underveis) denne gangen, men det viktigste er å komme seg videre når man har sjansen. Så tar jeg heller Grimstad på returen.

Går dette som planlagt må jeg nok ligge i Lillesand fram til lørdagen. Da skal det være litt roligere en periode (dog ikke så rolig som det er meldt i morgen), slik at jeg kan dra videre til Skottevik og legge til hos broren min. Den ruta går jo uansett 95 prosent innaskjærs via Blindleia, så det blir først etter Gamle Hellesund at jeg vil møte særlig med sjø. men da er det bare snakk om noen minutter i omtrent åpent farvann.

Så får jeg fortsette å sjekke været utover dagen og kvelden, stå opp tidlig i morgen for en ekstra sjekk, og deretter forhåpentligvis kaste loss.

Favorittburgersjappa er kun åpen i helgene nå, så ingen burger og pistasjmilkshake på meg i år!

Related Images: