En liten avstikker fra Strömstad

Vi lå to dager i Strömstad på grunn av været. Så fant mannskapet ut at vi kunne gjøre noe annet den andre dagen enn å gå rundt i Strömstad. Så dermed ble det togtur på alle tre, til et sted jeg har vært to ganger før, men begge gangene i båt.

Første dagen vi lå i Strömstad ble det et par turer i land både for å handle og se seg rundt for mannskapet ettersom Sunniva ikke har vært der siden 2019 og mora hennes aldri har vært nede i havneområdet.

Siden hele gjengen i tillegg var sulten så ble det pasta og biff på oss på den italienske restauranten som man passerer på vei opp til Coop, Primi Piatti. Der ble en sen lunsj/tidlig middag fortært. Vi tenkte opprinnelig på pizza, men jeg og Sunniva valgte hver vår pastavariant, mens Kathrine endte opp med biff. Men servicen var vel heller dårlig, med en mutt og uinteressert servitrise. Så av den grunn er det mer fristende å besøke et annet sted neste gang.

Kathrine var veldig fornøyd med sin biff, og jeg med min pasta, mens Sunniva syntes hennes pasta kun var grei, helt standard og litt for mye kokt.

Mye eldre bebyggelse også i Strömstad!

Etter maten gikk vi litt videre opp i gatene for å se litt på den eldre bebyggelsen – går man litt utenom den faste ruta langs Södra Hamngataen og opp til Coop og Systembolaget, så er det nok av pene, eldre hus å se!

Vi endte opp med å spise desserten og ta en kopp kaffe på Kaffedoppet. Valgte noen små sjokoladekuler med litt forskjellige smaker – varianter av punsjkuler.

På vei inn til Kaffedoppet og desserten…

Gjestehavna ligger jo rett ved siden av togstasjonen i Strömstad, og også like ved Kaffedoppet, så det var vel kanskje da ideen om å ta en togtur på dag nummer to ble klekket.

Sunniva har aldri vært i Göteborg før, mens Kathrine ikke har vært der siden hun var barn, så dermed ble det bestemt at vi tok en togtur fra Strömstad til Göteborg istedenfor å sitte i båten mens det pøste ned.

Dermed troppet vi opp på stasjonen tidlig på morgenen og satte oss på toget sydover. Var ikke mange passasjerer på toget når vi startet, de fleste kom på når vi nærmet oss endeholdeplassen på stasjoner som Uddevalla og Trollhättan.

Passerer Dingle…

Underveis stoppet vi på mange små stasjoner, noen med noe spesielle navn som Dingle og Rabbalshede, men også i Munkedal der Calanders verft befinner seg. Det var de som overtok rettighetene og støpeformene til Tresfjord i sin tid og har videreutviklet disse båtene under navnet Westfjord.

Vi ankom Göteborg etter en togtur på litt over to og en halv time, og hadde mange timer foran oss i byen ettersom vi startet fra Strömstad så tidlig som 8.18.

Som sagt har skipperen vært i byen to ganger, begge med båt. Første gang var i august 2019 da jeg så blant annet norske Panzerpappa og islandske Ring Of Gyges på festivalen Slottsskogen Goes Progressive. Andre gangen var i fjor, da jeg fant ut at det var enklere å ta toget fra Göteborg til Fredrikstad for å hente ut antibiotika på resept der enn å prøve å få noe slikt ut i Sverige.

Begge gangene lå jeg i gjestehavna Lilla Bommen like ved operabygget og i spaseravstand fra både kjøpesenteret Nordstan og togstasjonen. Turen gikk dog ikke ned i havneomådet, men ut av stasjonen i motsatt retning ettersom mannskapet hadde googlet seg fram til en mathall de ville besøke.

Det viste seg at hallen lå i lokalene til et tidligere verksted, og de hadde fått gjort mye ut av det, synes jeg. Dog var det ikke mange av serveringstilbudene som fristet, men mannskapet kjøpte med seg en slags kanelbollekake som senere ble fortært med ytterste velbehag om bord i båten!

Deretter ble det en tur på en kaffebar der jeg selvsagt ble fristet til å kjøpe en pekancolabolle… Anbefales!

Resten av dagen gikk med til å ta en tur på det Naturhistoriske museet, der jeg kjente meg igjen etter å ha gått av trikken. Ikke så rart siden det viste seg å holde til nettopp i utkanten av parken Slottsskogen, der jeg var i 2019!

En av to små haier i mini-akvariet…

Deretter dro vi på det kombinerte sjøfartsmuseet/akvariet (skjønt, for den som er vant til London Aquarium var dette puslete saker…). Der valgte vi også å spise svenska köttbullar på kafeen før vi entret resten.

Etter dette ble det litt trikkesightseeing før vi endte opp på togstasjonen igjen og da fant ut at vi måtte ta buss for tog på returen til Strömstad.

Det gikk også prikkfritt, bortsett fra at jeg glemte igjen krykka mi på stasjonen… Ingen katastrofe – jeg har en ekstra om bord! Jeg bruker den ikke ofte, men noen ganger er den god å ha.

Dagen etter ble det avgang til Fjällbacka – der vi fikk det reneste sommerværet! Men det skriver jeg mer om i neste innlegg.

 

 

Related Images: