Om å skyte spurv med kanoner

Fra og med i går ble det innført et totalforbud mot tømming av båtseptik for fritidsbåter i hele Oslofjorden. Dette er kanskje et av de verste eksemplene på ren symbolpolitikk jeg noen gang har sett, og er bare egnet til å ytterligere øke politikerforakten… Related Images:

Oppgradering på gang i Grimstad

I påsken oppdaget jeg helt tilfeldig at noe var på gang med gjestehavna i Grimstad. Store endringer. Akkurat nå er jeg derfor usikker på om jeg får lagt til der på Sørlands-toktet mitt. Men skal titte innom uansett. Related Images:

Dårlig start på båtsesongen for flere

Påsken er gjerne et slags startskudd for båtsesongen for mange av de som ikke har båten ute hele året. I år har været ført til at færre har fått tatt ut båtene, spesielt her på Østlandet, men likevel har det vært flere stygge ulykker. Related Images:

Gjestehavnprisene stiger

En rask titt på prisene på flere av gjestehavnene langs Oslofjorden – helt til og inkludert Sørlandet – viser at mange har satt opp prisene sine til dels kraftig denne sesongen. For en enbent aleneskipper som til dels er avhengig av å legge til i en gjestehavn, er dette dårlig nytt. Related Images:

Et besøk på Båter i sjøen

Fredag rakk jeg et kort besøk på båtmessen “Båter i sjøen” på Aker Brygge. Ikke veldig mye interessant å se på for meg, men med de båtabstinensene jeg nå har etter å ikke ha vært på båttur på to måneder, så klarte jeg ikke å unngå fristelsen! Related Images:

Første steg med OpenCPN

En av resultatene av dugnaden som mine gode båtvenner er i full gang med, er at en båtkollega har donert en helt ny PC – sponset av jobben hans – der han har installert et kartplotterprogram som heter OpenCPN. PCen har nå havnet hos den enbeinte skipper på land, og jeg prøver å sette meg …
Les

Klar for en ny 17. mai på sjøen!

Også i år blir det båtkortesjer over mesteparten av landet på 17. mai. Været her på Østlandet ser ikke spesielt lovende ut, men vi får gjøre det beste ut av det. Jeg har laget en liten oversikt over de kortesjene som skal arrangeres hovedsakelig i nærheten av meg. Related Images:

Stengte gjestehavner også i år?

I fjor var det full stopp og strenge restriksjoner i de fleste gjestehavnene før, under og etter påsken. Mange gjestehavner stengte totalt ned, noen få hadde åpent, og de som var åpne hadde strenge smitteverntiltak med stengte serviceanlegg og begrensninger på både antall båter, båttyper, antall personer om bord og avstand mellom båtene. Hvordan er …
Les

Langøyene åpner til sommeren

Etter å ha vært stengt for publikum for opprydding og renskning fra miljøgifter, så opplyser Oslo kommune at Langøyene åpner igjen for sommeren 1. juli. Helt ferdig er entreprenøren dog ikke blitt, så enkelte områder vil fortsatt være avstengt denne sommeren. Related Images:

Og der var båtsesongen 2021 innledet!

Etter å ha avsluttet båtåret 2020 med å ikke få en eneste liten båttur i desember, så ble årets båtsesong innledet med en fin tur utpå i går! Det var på tide, for heller ikke i januar kom jeg meg utpå. Så dette er en rekordsen start på båtsesongen for meg! Related Images:

Ny Facebook-gruppe for å finne og etterlyse stjålne båter

Tyveri av båt må være noe av det verste en båteier kan oppleve i sitt båtliv. Nesten daglig deles innlegg i forskjellige båtgrupper på Facebook om båter som er stjålet, om innbrudd, tyverier og hærverk i båt. Mens det finnes masse forskjellige grupper der man kan etterlyse både dyr og ting man har funnet eller …
Les