Et besøk på Båter i sjøen

Fredag rakk jeg et kort besøk på båtmessen “Båter i sjøen” på Aker Brygge. Ikke veldig mye interessant å se på for meg, men med de båtabstinensene jeg nå har etter å ikke ha vært på båttur på to måneder, så klarte jeg ikke å unngå fristelsen!

For øyeblikket slapper jeg av et helt annet sted enn hjemme, da jeg er barnevakt for papegøyene til eks-rederinnen mens hun er bortreist. Det er et koselig avbrekk fra den monotonien som har preget tilværelsen min etter å ha blitt utskrevet fra sykehuset i slutten av juli. Og ikke akkurat spesielt fysisk krevende slik at jeg får hvilt mer enn nok!

Men selvsagt klarte jeg å glemme et par viktige saker hjemme, samt å hente en pakke på posten, så fredag tok jeg en rask avstikker hjemom for å hente disse sakene.

På veien tilbake valgte jeg å ta en titt innom båtmessa på Aker Brygge. Ferga fra Nesodden (der jeg bor) legger jo til like ved marinaen der messa foregår, så fristelsen ble for stor. Hadde det ikke vært fordi jeg hadde en gratisbillett ville jeg nok ikke tatt turen.

Men både på grunn av at jeg fortsatt ikke skal gå så mye og fordi jeg ikke ville være for lenge borte fra fuglene, som vil ut av burene og fly litt, så ble det en rask titt denne gangen.

Det passet meg egentlig ganske bra, for jeg har jo etter hvert funnet ut at båtmesser egentlig ikke gir meg så mye. Jeg er ikke aktuell som kjøper av ny båt, og liker best å se på eldre båter – noe det ikke er så mye av på båtmesser, for å si det slik. Det er jo ganske symptomatisk at forrige gang jeg var på messa i Lillestrøm hadde jeg mest utbytte av å besøke retroutstillingen samt snakke med folk på de gjestehavnene som hadde stands der.

Men nå har jo pandemien ført til at det er flere år siden forrige messe, og denne messa på Aker Brygge ligger jo også veldig lett tilgjengelig for et besøk, så dermed stakk jeg altså innom og droppet en togavgang.

Flemings 65-foter har en prislapp på 60 millioner kroner.

Som ventet var det ikke så mye å hente for meg, omtrent 90 prosent av båtene var totalt uinteressante for meg, men som vanlig kikket jeg litt ekstra på Fleming-yachten som lå der – med en prislapp på 60 millioner kroner!!! Men det skal innrømmes at det er vanvittig flotte båter – kremen av kremen. Og med klassiske linjer, som jeg jo er så glad i.

Ellers måtte jeg ta en ekstra titt på Cormate-båtene. Det er vel omtrent de eneste moderne båtene jeg liker, bortsett fra enkelte modeller fra Saga og Marex.

Nydelige Cormate-båter

Men Cormate-båtene er liksom en blanding av moderne design og litt klassiske linjer som gir meg nostalgifølelsen. Og fargevalget er også ganske sprekt. Så ja, de båtene har jeg absolutt sansen for, som omtrent de eneste moderne båttypene. Og de er jo norskdesignet også!

Dog kommer jeg nok aldri til å kjøpe en. For det første har de ingen modeller som passer min type båtbruk i overskuelig framtid, og for det andre ligger jo også disse i en prisklasse jeg ikke er helt komfortabel med, for å si det slik. Vi snakker om et par millioner her også…

Eller så ble det en hyggelig prat på standen til Båtens Verden, der jeg endte opp med å kjøpe en oppskriftsbok ført i pennen av “Fjordulf” – en skikkelig veteran som blant annet har rodd fra Moss til Danmark og som har planer om ny lang rotur neste år – som en feiring av 80-årsdagen!

Jeg har vært litt sløv med å lage skikkelig mat om bord. Det har gjerne gått i brød og pålegg, samt boksmat som bare er å varme opp. Jeg har godt med kokeutstyr i båten og har også en Omnia, men det har liksom ikke blitt til at jeg har orket. Jeg tror kanskje en av årsakene er at jeg er litt skeptisk til gass fremdeles. I snekka hadde jeg et spritapparat, mens her har jeg altså et gassapparat med to bluss.

Slangene ble byttet da jeg kjøpte båten i 2019 – det var vel noe av det første som ble gjort ettersom de var langt på overtid når det gjaldt dato, og jeg har både lekkasjetester og gassalarm om bord. Men likevel er jeg alltid litt usikker når jeg bruker blussene. Det illustreres godt med at jeg ennå ikke har byttet gassflaske på de over tre årene jeg har hatt båten. Og ifølge selgeren var det så vidt en halvfull flaske igjen i april 2019…

Jeg har brukt apparatet hvert år, men under årets svensketur ble det vel bare brukt to ganger… Jeg har tenkt tanken på å bytte det ut med et Wallas Safeflame, som henter diesel fra dieseltanken. Tror jeg ville følt meg litt tryggere da.

Men jeg liker jo å lage mat, så kanskje denne boka kan sparke meg litt i gang igjen?

Det ble med et hastebesøk på messa, som var like greit fordi jeg kjente det litt i bena på slutten. Selv om dette var bare andre dag av messa så var samtlige Saga og Marex-båter jeg så merket med “solgt”. Så kjøperne finnes i alle fall!

Og papegøyene kvitret fornøyd når jeg kom tilbake!

2 tanke på “Et besøk på Båter i sjøen

    1. Ja, det gjelder å tenke langsiktig. Legger jeg av 1.500 kroner i måneden i 40.000 måneder er det bare 3.334 år igjen til jeg kan cashe den ut… 😀

Kommentarer er stengt.