Fortsetter med nattevaktene

Mens jeg var i Sverige og koste meg, deltok jeg på et jobbmøte over nettet. Her ble vi informert om en viktig beslutning som ledelsen har tatt, og som gjør at jeg må gå en runde med meg selv når det gjelder planene mine om å gå av tidligere. Related Images:

Gjestehavnprisene stiger

En rask titt på prisene på flere av gjestehavnene langs Oslofjorden – helt til og inkludert Sørlandet – viser at mange har satt opp prisene sine til dels kraftig denne sesongen. For en enbent aleneskipper som til dels er avhengig av å legge til i en gjestehavn, er dette dårlig nytt. Related Images:

Et lite avbrekk i en stille tid

Det begynner å bli færre båter å se både i havna og ute på sjøen. Facebook-feeden min fylles med båtkolleger som skriver om sin siste tur og legger ut bilder av båten på land og med presenning på. Men min båt ligger fortsatt i båsen. Related Images:

Ingen ny båt likevel?

I fjor skrev jeg et innlegg om hvilken båt jeg kunne ha tenkt meg om og når jeg skulle bytte ut den jeg har. Min konklusjon var at en Saga 315 ville passe meg perfekt. Og det er et valg jeg står ved. Men det er lite trolig at det vil skje. Related Images:

En Spleis fra venner

Jeg har grublet litt på om jeg i det hele tatt skulle skrive i denne bloggen om dette temaet, og falt ned på at jeg skal gjøre det. Ikke så mye for min skyld, men hovedsakelig for å hylle de båtvennene som har støttet meg og hjulpet meg gjennom en vanskelig periode. Related Images:

Fortsatt et enkelt og greit båtliv

Da jeg kjøpte min første båt, gamlebåten Nidelv 24, holdt jeg fanen høyt hevet for å promotere det enkle og ukompliserte båtlivet. Jeg tøffet rundt i den over 40 år gamle plastsnekka i nærmere fem og et halvt år, og gjorde vel mitt for å nettopp fronte det enkle båtlivet. God økonomi var det også. …
Les

Motor til (u)besvær

Når jeg kjøpte båten i 2013 fikk jeg den billig av flere årsaker. For det første kjøpte jeg båten i oktober da eieren var interessert i bli kvitt den før alt styret med vinteropplag satte i gang, og for det andre var den spartansk utstyrt og omtrent original siden 1974. Og den hadde en gammel …
Les