Category Archives: Økonomi

Fortsatt et enkelt og greit båtliv

Da jeg kjøpte min første båt, gamlebåten Nidelv 24, holdt jeg fanen høyt hevet for å promotere det enkle og ukompliserte båtlivet. Jeg tøffet rundt i den over 40 år gamle plastsnekka i nærmere fem og et halvt år, og gjorde vel mitt for å nettopp fronte det enkle båtlivet. God økonomi var det også. Med den nye båten er båtlivet fortsatt enkelt og ukomplisert, bare med litt mer komfort og en litt høyere prislapp. Men fortsatt ganske grunnleggende.

Status på kanalferieplanene

Jeg har jo de siste årene skrevet endel om mitt store prosjekt – å ta båtferien på kanalene i Europa. Opprinnelig var det vel meningen å ta dette i år, men etter kjøpet av Bergtatt II skrev jeg et innlegg i fjor om at jeg nok måtte utsette planene til neste år, altså 2021. Jeg har ikke gitt opp tanken, men ser nok at det kommer til å bli ytterligere noen års utsettelse av dette prosjektet.

Om å møte seg selv i (båt)døra

Da har jeg kjøpt meg ny båt! Og møter samtidig meg selv i døra. For jeg endte opp med en båt som hverken ble en Nidelv, en 26-foter eller en snekke. Men jeg kan i det minste fortsatt kjøre i snekkefart…

Motor til (u)besvær

Når jeg kjøpte båten i 2013 fikk jeg den billig av flere årsaker. For det første kjøpte jeg båten i oktober da eieren var interessert i bli kvitt den før alt styret med vinteropplag satte i gang, og for det andre var den spartansk utstyrt og omtrent original siden 1974. Og den hadde en gammel motor.

Båter i sjøen 2018

Innimellom alle oppdateringene fra Sørlandsferien min, så kommer et lite innlegg om båtmessa på Aker Brygge.

Forsikringsjakten over

Før påske skrev jeg et lite innlegg om forsikring, ettersom Storebrand – som jo opprinnelig er et forsikringsselskap – har sluttet å forsikre båter over 30 år. Dermed måtte jeg ut på ny jakt, en jakt som nå er avsluttet med fulltreff.

På forsikringsjakt

Storebrand vil ikke forsikre båten min ettersom den er blitt for gammel! Så nå må jeg på ny jakt etter båtforsikring. Samtidig jakter jeg på ny bank. Hvis ikke Storebrand vil ha meg som forsikringskunde, så ser jeg ingen grunn til å bli der heller…