Se opp for Boatbusters!

15153011_10154503593635861_589536699_oNoen av karene bak gruppa “Båtfolk på Facebook” har nå begynt å leke seg med videokamera også. Prosjektet, med det litt uhøytidelige navnet “Boatbusters!”, har laget en pilotepisode som nå kan sees på YouTube. 

For mange år siden laget NRK en serie om båtfolk som het “Båtliv”, men etter denne serien har det ikke vært noe spesielle båtprogrammer å få med seg.

Det har Vegar Flo og Even Vågnes sett seg lei på, og de har lyst å lage en serie med TV-programmer om båtfolk. Den første episoden ble nylig publisert og er et besøk om bord i båten til Erik Dahle i Fredrikstad. En flott båt som han bor i.

Episoden er preget av en solid dose humor og galskap, men jeg synes likevel at både sjarmen og utfordringene ved å bo i båt kommer godt fram. Ikke minst traff den meg veldig godt siden jeg allerede har bestemt meg for å gjøre det samme om noen år.

Vegar Flo presiserer i forbindelse med at de la ut videoen på Facebook at de er amatører og aldri har gjort noe slikt som dette før. Pilot-programmet ble planlagt på 15 minutter, og “lappet sammen” i løpet av en dag…

I tillegg opplyser gutta at de hadde tekniske problemer med både kamera og mikrofoner.

Likevel synes jeg at det har blitt en underholdende episode, som nok kunne ha vært redigert litt ned i lengde, men slik er det jo gjerne med pilot-episoder, at de er lengre enn resten av serien.

Gutta viser i alle fall tydelig talent for å lage slike programmer, noe famling og nøling var det nok, men egentlig veldig lite med tanke på at det er første gang de har laget noe slikt. Så dette er noe som sikkert går seg til etterhvert.

Jeg skal ikke gå i detaljer om hva som blir sagt og gjort, det får dere selv se i videoen som er lagt ut under, men for min egen del gleder jeg meg til neste episode. Jeg synes formen som er valgt passer disse gutta som hånd i hanske, selv om det nok også er mye avhengig av intervjuobjektet. Og jeg ble nysgjerrig på båten også, selv om jeg kunne tenkt meg å ha sett mer av båten innvendig, så er det ingen tvil om at dette er en båt med vakre linjer.

Nå får jeg vel vaske og rydde litt om bord i tilfelle gærningene tenker at det vil være en god idé å besøke en enbent helårsbåtbruker også… 😀

Episoden kan dere se under. Minner også om at Båtfolk på Facebook med Glenn W. Aasgaard som ildsjel har startet en blogg, som jeg har skrevet om før (og som jeg skriver for også!).

 

%d bloggere liker dette: