Min daglige båtfix

Som båtoman er det vanskelig å ikke tenke på båt, om ikke hele tiden, så veldig ofte. Jeg har det kanskje lettere enn de som tar båten liggende på land fra tidlig høst til tidlig vår, og dermed kan bruke den når jeg vil, men noen daglige “fix” er jeg nødt til å få meg…

Det er ikke mye som skal til for å få meg til å snakke båt, bare si til meg: – Jasså, du har båt? – og du har meg gående i timesvis…

Det samme gjelder hvis du spør meg om den engelske non-league-fotballklubben jeg følger tett, eller om du spør meg om musikk, men jeg tror nok det er båtpraten som tar mest overhånd hos meg hvis du først gir meg lillefingeren…

Og selv om båtabstinensene er noe mindre hos meg enn hos de som har båten på land (og her får jeg vel skyte inn at det også finnes de som ikke har abstinenser på samme måte og lever godt med å ha båten på land i noen måneder), så er vi uansett inne i en litt stille tid der det av naturlige grunner blir færre båtturer enn det blir om sommeren.

Så hva gjør man da når man blir tvunget til å oppholde seg på land på grunn av dårlig vær eller andre ting?

Vel, noe av det som jeg gjør oftest er å dra ned i båthavna for å “sjekke fortøyningene”. Noen ganger er det en reell begrunnelse, som for eksempel hvis det er meldt ekstra mye vind eller nettopp har vært en runde med dårlig vær; men de fleste gangene er det bare en unnskyldning for å ta en tur og komme meg om bord i båten. Da setter jeg meg gjerne ned og tar en kaffe eller en slurk av Pepsi-Maxen som jeg alltid sørger for å ha om bord, hører på radio eller tar meg en liten høneblund i akterlugaren.

Noen ganger tar jeg med meg noe å gomle på, andre ganger har jeg noen småting jeg gjør om bord, som gjerne er unnagjort på noen få minutter… Så starter jeg gjerne motoren innimellom, særlig hvis det har vært en stund siden siste tur, og lar den brumme litt mens jeg sitter der i cockpiten og lar roen senke seg…

Hjemme har jeg satt opp den bærbare VHF-en og lytter gjerne på kanal 16 bare sånn for moro skyld. Jeg har en del litteratur også, alt fra gjør-det-selv-litteratur til gamle og nye båtblader, havneguider, knutebøker og reiseskildringer…

Er jeg på tur eller ferie, så må jeg jo innom et havneområde eller to for å titte på båter!

Nok av båter å titte på i Monaco! Jobben har ferieleilighet i Nice bare 20 minutter unna med tog.

Og ikke minst har jeg internettet!

Jeg må vel innrømme at for å få min “daglige fix” så er jeg nok innom og titter og leser litt på båtforumet på baatplassen.no. Minst en gang hver dag, men vanligvis flere. Jeg sjekker gjerne besøkstallene her på bloggen, stikker innom andres blogger, stikker innom de forskjellige båtgruppene jeg er medlem av på Facebook, og – ikke minst – begynner å kladde på innlegg her i bloggen.

Men det som kanskje er mest spennende, er finn.no! Der har jeg et par lagrede søk på båter og på Tresfjord-servise. Det siste er ganske nytt og ble lagt inn etter at ryddegjengen i sommer ser ut til å ha kommet i skade for å kaste to av de tre originale Tresfjord-koppene jeg hadde om bord. Det har foreløpig ikke gitt noen resultater.

Men søket etter bruktbåter over 30 fot med lukket cockpit ligger fast, og jeg titter innom “Båter til salgs”-avdelingen flere ganger i løpet av en uke, men stort sett ikke daglig. Som jeg tidligere skrev i et innlegg i forrige uke så har jeg ingen umiddelbare planer om å bytte båt, men det hindrer meg ikke i å se litt på båter! Og noen ganger blir jeg fristet! Det må jeg innrømme! Særlig fordi søket mitt kun inkluderer båter som jeg slipper å ta særlig med lån på. 

Flesteparten av de som dukker opp er uaktuelle for meg uansett. Enten liker jeg ikke utseendet eller planløsningen om bord, eller så har de drev eller en gammel motor eller trenger mye oppussing. Men innimellom dukker det opp noen spennende båter.

Denne uka har jeg for eksempel tittet på en ganske så fin 30-fots Storebro som jeg garantert ville vært interessert i hvis jeg var på markedet etter å bytte til en annen båt. Pen pris var det på den også. Lukket kabin. Dusj. Stekeovn. Faktisk den bruktbåten jeg har vært overlegent mest interessert i hittil, bortsett fra Saga 315 som jeg tidligere har skrevet om.

Og en båtvenn har jo allerede en Storebro – dog mye større enn denne, men jeg kjenner igjen mange av detaljene i den større versjonen, som jeg har vært om bord i flere ganger, i den litt mindre Biscay-modellen. Og økonomisk sett godt innenfor rammene mine. Men bare se, ikke røre eller kjøpe denne gangen altså!

Jeg har jo ingen planer om å skifte ut den Tresfjorden jeg har nå. Av grunner jeg skrev om i det nevnte innlegget. Men man kan jo likevel ikke aldri utelukke det helt, selv om det akkurat nå ikke er sannsynlig de nærmeste fem til ti årene.

Men det betyr ikke at jeg ikke kan titte på litt fine bilder på nettet! 

Det kunne jo fort vært andre typer bilder en enslig mann på min alder lette etter på nettet, men i mitt tilfelle er det altså båter!!! 😀

 

2 tanke på “Min daglige båtfix

    1. Har faktisk aldri hatt så lyst på en båt som den! Men jeg skal nå kose meg med den jeg har en god stund framover! Men jeg legger inn et ekstra søk på Storebro Biscay 31 heretter… Så får vi se…

Kommentarer er stengt.