Nå kommer det nye (gamle) bilder!

I tillegg til å være båtoman er jeg også en ivrig fotograf og tar mange bilder fra båtturene mine. Disse kan du finne under menyen “Galleri” og deretter fanen/linken “Bilder”. Enkelt og greit. men nyeste bilder der har inntil sist helg vært fra 2017…

Årsaken til det er at bildene ligger på en Flickr-konto som jeg ikke har hatt tilgang til på flere år, så de nyeste bildene du kan se der har altså nylig vært fra en høsttur med båten i 2017!

Når jeg er ute på tur tar jeg jo masse bilder, men når jeg skriver innlegg fra disse turene legger jeg vel med rundt 4-5 bilder i innleggene, mens jeg kanskje har tatt det tidobbelte og helst mye mer! Resten av bildene (ikke alle, jeg luker ut de jeg ikke er fornøyd med) la jeg altså inntil høsten 2017 ut på Flickr slik at de som ville kunne ta en titt der.

Der ble de også lagt ut i full størrelse, mens de her i bloggen blir kraftig redusert på grunn av plassen de tar opp på serveren og fordi bilder som er flere megabytes store tar lenger tid å laste inn hvis man sitter på en dårlig nettforbindelse.

Dette bildet, tatt på Tjøme 7. september 2017, var inntil helgen det nyeste bildet på Flickr-kontoen min! Men nå skal det bli andre boller!

I 2018 bodde jeg i mange måneder i snekka mi mens jeg lette etter et nytt og passende sted å bo, noe jeg ikke fikk før året etterpå. I denne perioden var jeg også uten en fast internettforbindelse, noe som førte til at det ble full stopp i å laste opp bilder til Flickr-kontoen. Når jeg så flyttet inn i leilighet i april 2019 fikk jeg meg også en ny PC. Passordet til Flickr-kontoen lå på den gamle… I tillegg var den epost-tjenesten jeg benyttet da jeg registrerte meg på Flickr opphørt, så jeg støtte på flere vanskeligheter når det gjaldt å få gjenopprettet kontoen…

Så dermed ble den liggende ubrukt. Men jeg har jo så utrolig mange bilder fra turene mine, spesielt langturene, at jeg den siste tiden har hatt lyst til å gjenopprette kontoen igjen. Det ligger jo over 4.200 bilder der nå, de fleste høyoppløselige, så jeg hadde ikke lyst til å opprette en helt ny konto.

Jeg har tidligere prøvd å gjenopprette kontoen, noe som har vist seg vanskelig, men da jeg prøvde igjen for noen uker siden, så hadde Flickr gjort noen endringer, så med kopi av pass og en del andre krav, så fikk jeg endelig gjenopprettet kontoen og fikk adgang til den igjen! Riktignok må jeg nå oppgradere til en Pro-konto siden det allerede er flere bilder på kontoen enn hva en gratiskonto nå i 2023 inkluderer, men nå kan jeg benytte ledige stunder framover til å laste opp flere bilder og komme ajour med årene 2019, 2020, 2021 og 2022!

Flickr-kontoen har ingen bilder tatt fra nybåten, som dette fra Finnøy. Det skal det nå gjøres noe med!

Har en haug med bilder både på PC og mobil som skal legges inn! Vi snakker vel om tusenvis… Bildet fra Tjøme er tatt med iPhone 7 – nå har jeg iPhone 14… Bare det sier jo litt!

I skrivende stund har jeg lagt inn bilder fra 2018 i en samlebolk og noen fra 2019 delt opp i flere album. Jeg har imidlertid hovedsakelig lastet opp fra mobilen, så det er ikke mange bilder fra mitt ordentlige kamera ennå. Må gå gjennom disse på PCen først, så albumene både fra 2018 og 2019 kan få ekstra bilder lagt til.  Så kommer de tre siste årene etter hvert. Går dere inn på “Bilder” i “Galleri”-menyen så kan dere jo ta en titt. De nye albumene legges inn der fortløpende.

Dere kan også gå direkte inn på albumoversikten på min Flickr-konto.

Related Images: