Nok et år med rekorder

Vi har så vidt begynt på 2023, og her i bloggen er det ensbetydende med noen oppsummeringer av året vi nettopp er ferdig med – 2022. I dette innlegget skal det handle om selve bloggen, besøk, hva som ble mest lest i 2022 og slike ting.

Jeg skrev allerede tidlig på høsten at jeg hadde passert rekorden fra 2021 i antall lesere/unike besøk. I midten av oktober passerte jeg 40.000 lesere, og jeg var noe overrasket, for å si det slik.

Jeg hadde egentlig ventet at besøket på bloggen skulle falle i 2022, jeg satte jo noen voldsomme rekorder i de to koronapandemi-årene, og jeg hadde forventet at når resten av samfunnet kom seg tilbake til mer normale tider, så ville det samme skje når det gjaldt besøkstallene på bloggen.

Men der tok jeg altså feil. Rekorden satt i 2021 – som også var ny rekord sammenlignet med 2020 – ble altså passert to og en halv måned før året var omme! Det er smått utrolig!

Og når klokka passerte midnatt natt til søndag endte antall unike brukere som besøkte bloggen min i 2022 på 42.679. Det er opp fra 36.752 i 2021 – en økning på 5.927 flere lesere (eller 16,1 prosent). Til sammenligning hadde jeg i 2019, før koranapandemien rammet oss, 15.285 unike brukere.

Jeg har mine tanker om hvorfor jeg har satt tre rekorder på rad, og jeg tror det skal bli vanskelig å gjøre det i år. Faktisk venter jeg at jeg nå i 2023 går kraftig tilbake. Årsaken er at jeg – bank i bordet – forventer et ganske så normalt båtår i år.

I 2020 kom jo pandemien over oss og jeg kjørte på med en kontinuerlig oppdatert sak om hvilke gjestehavner som var åpne. Den ble delt i både sosiale medier, nettaviser og hjemmesider til båtforeninger og båthavner. I tillegg hadde jeg to tokter til Sørlandet med gjemmekontor fra båten. Det hjalp godt på besøket, for å si det slik.

I 2021 gjentok historien seg, i begynnelsen med nedstengte havner og begrenset tilbud, som ble åpnet mens jeg gjennomførte et over fire måneders lagt tokt langs norskekysten. Derav mye oppmerksomhet og høyt leserantall.

I 2022 roet det hele seg ned, men så fikk jeg endelig tatt en lang og fin tur til Sverige, for første gang siden 2019, og deretter havnet jeg på sykehus mens båtvenner endte opp med å organisere tidenes dugnad og spleis!

I 2023 forventer jeg ingen spesielle hendelser i det hele tatt, ikke noe annet enn en vanlig båtsesong med hyppige småturer og et langt tokt over en drøy måned, men ingen spektakulære hendelser, sykehusinnleggelser eller dugnader! Kryss i taket!

Dermed er det ganske så rimelig å regne med at bloggåret 2023 kommer til å bli en nedtur sammenlignet med 2020, 2021 og 2022! Men jeg håper jo i alle fall at jeg kanskje klarer å beholde noen av de nye leserne som har besøkt sidene de siste tre årene. Vi får se!

Den måneden jeg satte ny totalrekord for en enkelt måned i antall lesere var i juli – der jeg noterte 9.533 lesere/unike besøk – og det i en måned jeg ikke hadde båten på vannet! Den forrige rekorden for antall lesere i løpet av en enkelt måned ble satt i 2021, da jeg i mai måned kom opp i 6.131 lesere.

I 2022 satte jeg nye månedsrekorder både i januar, juli, august, september, oktober, november og desember! Det gjennomsnittlige dagsbesøket fordelt over 365 dager endte på 117, opp fra 101 i fjor. Rekordmåneden juli hadde selvsagt det høyeste antall besøkende per dag, med et gjennomsnitt på 308 lesere.

Når det gjelder de mest leste sakene i fjor, har jeg følgende 10 på topp (her har jeg kun tatt med saker som ble skrevet i 2022, ikke saker fra tidligere i år som fortsatt leses):

   1. En Spleis fra venner – det første innlegget om spleisen og dugnaden som ble startet
   2. Prosjekt ” Pimp my boat” – det første innlegget om selve dugnaden
   3. Noen ord om årets båtferie – en oppsummering av den seks ukers lange båtferien i 2022
   4. Dramatisk avslutning på båtferien – som handlet om at jeg ble kjørt på sykehus og oppholdet der
   5. Det går mot en dyr båtsesong – skrevet i mars og høye strømpriser og drivstoffpriser
   6. Endelig i Sverige igjen – som handlet om etappen fra Sætre til Strömstad med overnattinger i Moss og Hankø og en stopp i Fredrikstad
   7. En annerledes båtsesong – som er skrevet etter at jeg var hjemme igjen fra sykehusoppholdene og måtte holde senga/sofaen i flere uker
   8. Ingen ny båt likevel? – der jeg i november skriver litt om hvilke tanker jeg har gjort om båtlivet mitt framover
   9. Midtsommar på Källö-Knippla og togtur til Fredrikstad – om midtsommerfeiringen og turen inn til Göteborg og togturen til Fredrikstad 
   10. Kontaktplast i båten? – om lettvint oppussing enkelte steder om bord 

 

I tillegg dukker det opp en god del treff på innlegg som er skrevet tidligere år og som fortsatt leses såpass mye at noen av dem ville ha sneket seg inn på topp ti også.

Jeg har også noen såkalte statiske sider, altså ikke rene blogginnlegg, men sider med fast info, som blir oppdatert innimellom. Der er særlig gjestehavnsoversikten veldig populær.

Her er de mest populære faste sidene fra 2022:

 1. Distansetabell – som minner meg på om at jeg har en del oppdatering å gjøre på denne   
 2. Om båten/e – vitale data om de to båtene mine 
 3. Om Tresfjord – vitale data om Skorgenes og Tresfjord-modellen     
 4. Tresfjord 29 – brosjyre fra 1981 – skanning av original brosjyre som fulgte med båten
 5. Bytte av impeller – en innføring i bytte av impeller på motoren i snekka mi 
 6. Bruke båt om vinteren – sjekkliste og tips
 7. Havnebesøk – kronologisk oversikt over havner jeg har besøkt hvert år
 8. Båten – bilder fra båtene
 9. Bilder – egen side med bilder fra båtturene mine – her ligger jeg flere år på etterskudd! 
 10. Videoer – video fra båtturene
Vettnet

På topp på denne oversikten skulle det egentlig stått “Gjestehavner” – men siden den siden er helt tom og kun brukes som menylinje for å kunne gå inn på selve oversikten over gjestehavner – så følger her en oversikt over de enkelte gjestehavnssidene som folk har tittet mest på i året som gikk.

 1. Vettnet på Nord-Koster 
 2. Fjällbacka Gjestehavn 
 3. Resö Gjestehavn 
 4. Hunnebostrand Gjestehavn         
 5. Strömstad Gjestehavn
 6. Edholmen Marina
 7. Larkollen/Støtvig hotell
 8. Fredrikstad Gjestehavn (Værste)
 9. Havstensund Gjestehavn
 10. Sætre Gjestehavn

Som vanlig er det mange svenske gjestehavner på topp ti, men likevel noen flere enn vanlig. Det gjenspeiler nok at 2022 tross alt var det første året siden 2019 at man kunne ta båtferien i Sverige fullstendig uten noen form for restriksjoner. Seks av ti er dermed svenske havner.

Ellers viser statistikken blant annet at jeg i 2022 i rene hits i fjor endte på 365.342 og dermed passerte over 3 millioner hits siden starten og at Google er den overlegent mest brukte søkemotoren for å finne fram til bloggen (med Bing som nummer to) og også på topp når det gjelder hvilken side/side med link til bloggen mine lesere kommer fra. I sistnevnte tilfeller følger Facebook og Facebook mobil på de neste plassene, deretter kommer Baatplassen, Twitter og Startsiden.

Gullholmen

I høst sluttet jeg å legge ut link til blogginnleggene på Twitter ettersom jeg har sluttet å bruke Twitter-kontoen min aktivt på grunn av idioten Musk og hans krumspring og har gått over til Mastodon på rent prinsipielt grunnlag, men uten å legge noen direkte linker til blogginnleggene mine der. Ennå.

Chrome er den overlegent mest brukte nettleseren, fulgt av Safari og Firefox, mens det mest brukte operativsystemet er Windows, fulgt av IOS og Android.

Når det gjelder land/stater er statistikken noe forvirrende, og jeg har en mistanke om at såkalte søkeroboter/indekseringsroboter kan forklare noe av statistikken på dette området. Inkludert sekkeposten “ukjent” har jeg hatt besøk av hele 204 forskjellige land i 2022! Norge selvsagt overlegent på topp, fulgt av USA, ukjent, Kina, Frankrike, Tyskland, Sverige, Nederland, Canada, Russland, India og Storbritannia. 

Av de mer originale landene jeg har hatt besøk fra er Timor, Komorene, Britiske Jomfruøyer, Kiribati og Burundi…

Antall hackerforsøk som er avverget i løpet av fjoråret endte på 90.863! Bank i bordet! Antall spamtilfeller er null! I alle fall som slipper gjennom. Gjestebok har jeg ikke, men det er mulig å legge inn kommentarer på innleggene, og disse godkjenner jeg alltid manuelt før de publiseres. Det er årsaken til at det kanskje tar litt tid noen ganger hvis du har lagt inn en kommentar på et innlegg! Jeg får beskjed på epost hver gang noen kommenterer, men det er ikke alltid jeg har tid til å godkjenne det med en gang.

Vel, uansett takk for følget! Nå starter et nytt år!

 

Related Images:

Én kommentar til «Nok et år med rekorder»

Kommentarer er stengt.