Nye pakker i posten

Denne uken hentet jeg to nye pakker i posten, og som vanlig var disse pakkene beregnet på båten. Pakkene, bestilt fra henholdsvis Seatronic og Nettbåt, inneholdt litt forskjellig av småting til båten, og ikke minst, den håndholdte/bærbare VHFen som jeg tidligere har nevnt.

VHFen er endelig på plass. Nå skal lisensen tas!

VHFen er endelig på plass. Nå skal lisensen tas!

VHF-en er vel den viktigste sikkerhetsbiten av pakken. Jeg har ikke tatt lisensen ennå, men nå som jeg har en VHF i hus kan jeg jo tørrtrene endel mens jeg leser, for så å ta prøven på nett. Det er meningen å få gjort det i løpet av denne måneden, slik at jeg kan gå vintersesongen i møte med en fungerende VHF og en gyldig lisens.

Noe jeg ikke har tenkt over, men som jeg oppdaget da jeg satte VHF-en til lading, var at den jo fungerer selv om jeg ikke har lisens – jeg har bare ikke lov å bruke den – samt at båten min naturlig nok ikke er registrert. Men jeg hørte meldinger både fra Tjøme radio og Rogaland radio, så den fungerer i alle fall. Å høre det sprake i den og høre meldinger bare øker interessen for å få tatt lisensen så fort som mulig!

img_1376

Trygg og varm ovn.

Deretter kommer den keramiske ovnen som har en effekt på opptil 1500 watt. Den er godkjent av forsikringsselskapene og har termostat og veltesperre. Så nå går den gamle vifteovnen med ødelagt termostat i søpla, den har gjort sin nytte, den nye ovnen er langt mer stabil og sikrere og bruker mindre strøm også. Er ment å kunne brukes både som en lunk i kabinen under vintersesongen og som en lunk når båten ligger ved en gjestebrygge med tilgang til strøm.

Filter med korrekt størrelse.

Filter med korrekt størrelse.

Så har jeg endelig fått i hus et sjøvannsfilter som passer til den nye kjølevannsslangen. Nå skal den gamle, som havnesjefen anbefalte å få byttet da han skiftet sjøvannsgjennomføringen for meg, ut og den nye slangen – som jeg kjøpte for noen uker siden, inn sammen med sjøvannsfilteret. Nok en ekstra trygghet for sikker drift av motoren.

USB

USB

Så har jeg kjøpt to doble USB-uttak til lading av iPhone, iPad, Go-Pro-kamera osv. Det ene skal monteres ved førerplassen ved siden av det vanlige 12-volts-uttaket, mens det andre er tenkt å monteres inne i kabinen.

Båtmatte. Tradisjonelt og klisjeaktig...men likevel!

Båtmatte. Tradisjonelt og klisjeaktig…men likevel!

Det siste jeg kjøpte bestilte jeg vel egentlig mot bedre vitende, men det var jo på tilbud… En liten båtmatte med et anker på. Kan like gjerne ende opp med å bruke den som dørmatte hjemme, hvem vet… 🙂

%d bloggere liker dette: