Category Archives: VHF

Da var klistremerkene på plass!

Tidligere i år skrev jeg om at det årvisse vårtegnet hadde dukket opp i postkassen: Klistremerkene fra Redningsselskapet. Nå er de behørig plassert på båten. Sammen med et nytt merke for året.

Sertifikatet på plass!

Bare to dager etter at jeg bestod eksamen til “VHF-lappen”, så kom sertifikatet i posten. Ved siden av båtførerbeviset er det det eneste dokument av “sertifikat-type” jeg besitter…

Da var VHF-eksamen avlagt

VHF-en har jo vært i min eie i flere måneder nå, og jeg har lyttet flittig på den. Den har fulgt med i båten selv om jeg ikke har hatt lov til å bruke den, men i går fikk jeg endelig tatt eksamen. Hvordan det gikk? Tja…

Sjøluft gir ikke alltid god effekt…

Det ble en dramatisk start på helgens ene båttur, med et mayday-signal i VHF-en i det jeg tøffet ut av båthavna på en tur jeg i utgangspunktet var usikker på om jeg skulle ta.

Snart blir det VHF-eksamen

hx870_front_050315_05Jeg har lest og pugget, pugget og lest. Tørrtrent på å sende meldinger med VHF både med den bærbare VHF-en og med simulator på nett. Nå er jeg straks klar til å ta eksamen.

Hotellovernatting med båten

14717063_10153851090157032_3305435278546524804_nI helgen var jeg på et seminar i regi av redaksjonsklubben på jobben. Og heldigvis hadde seminaret denne gangen blitt lagt til et hotell med egen brygge! Dermed var jo løpet lagt!

Nye pakker i posten

Denne uken hentet jeg to nye pakker i posten, og som vanlig var disse pakkene beregnet på båten. Pakkene, bestilt fra henholdsvis Seatronic og Nettbåt, inneholdt litt forskjellig av småting til båten, og ikke minst, den håndholdte/bærbare VHFen som jeg tidligere har nevnt.

Da er VHF-valget gjort

hx870e_001Etter å ha grublet lenge og lenger enn langt har skipperen bestemt seg for hva slags VHF som skal om bord. Det endte med en håndholdt i første omgang, men muligheten for å utvide med en stasjonær holdes åpen.

Da er Bergtatt på sjøen igjen!

img_1005Etter å ha ligget på land tre dager lengre enn planlagt kom Bergtatt endelig på sjøen igjen onsdag. Med tett pakkboks og ny skroggjennomføring til sjøvannskrana. Men planen er å få den opp igjen i løpet av vinteren for å skifte skroggjennomføringene på toalettet også.

I dag skal båten opp!

img_1253.jpgSenere i dag tas Bergtatt opp på land. Men i motsetning til de andre båtene som tas opp på land for tiden, så skal Bergtatt tilbake igjen i løpet av helgen.

VHF-kvaler

hx870_front_050315_05I forrige uke skrev jeg så eplekjekt at jeg hadde bestemt meg for at en bærbar VHF var mer enn godt nok til å ha i snekka mi. Nå er jeg jaggu meg ikke helt sikker…

Jeg går for bærbar!

hx300_center_rgb_01Å velge hva slags VHF jeg skal utstyre båten med har ikke vært lett. Jeg har egentlig alltid hatt som mål å ha en VHF om bord, noe som har blitt aktualisert av begivenhetene fra i fjor. Med en VHF vil jeg raskere og lettere komme i kontakt med de som kan hjelpe meg hvis uhellet skulle være ute. Og nå skal det bli VHF før høsten kommer for alvor!