Da var klistremerkene på plass!

Tidligere i år skrev jeg om at det årvisse vårtegnet hadde dukket opp i postkassen: Klistremerkene fra Redningsselskapet. Nå er de behørig plassert på båten. Sammen med et nytt merke for året.

De er plassert på båten litt senere enn vanlig fordi jeg har holdt på med å pusse treverk og lakke. Og fordi tiden går så fort. Og fordi jeg har litt dårlig hukommelse innimellom, slik at konvolutten med klistremerkene har blitt liggende i en bunke som jeg hadde glemt…

Da er “klistremerkelinja” oppdatert med 2017-merket fra Redningsselskapet og det nye VHF-merket.

Sløvhet, med andre ord! 🙂

I år har jeg også fått et nytt merke å sette på. Eller oblat som det heter på finspråket…

Jeg har nemlig fått et merke fra Telenor Kystradio denne gangen, som et synlig bevis på at jeg har betalt VHF-lisensen. Egentlig ser jeg kanskje ikke helt vitsen med det, men OK, jeg putter det opp sammen med så mange andre…

Merket fra Telenor tok det en stund før jeg fikk, på grunn av surr hos dem. Jeg betalte jo lisensen direkte på Sjøen for alle-messa, og fikk tildelt kallesignal og det hele. Så tok jeg eksamen på nett og fikk VHF-sertifikatet i posten få dager etter. Et par uker etterpå fikk jeg en regning i posten med krav om betaling av årets lisens! Jeg ringte da kundeservice og fortalte at lisensen hadde jeg jo allerede betalt, og det fant de ut stemte. Så da kunne jeg bare kaste regningen jeg hadde fått. Hvilket jeg gjorde.

En måneds tid etterpå begynte jeg å lure litt på hvorfor dette merket ikke kom, ettersom jeg hadde lest at det skulle komme, og la først bare et lite spørsmål ut på Facebook-siden til Telenor Kystradio. Jeg tenkte jo at dette ikke var så veldig alvorlig, men det ville vært fint å få bekreftet at alt var i orden. Jeg gadd ikke å ringe bare for noe slikt.

VHF-merket festet jeg også på innsiden ved førerplassen.

Men noe svar på henvendelsen på Facebook fikk jeg ikke… Klistremerket dukket imidlertid opp i postkassa av seg selv noen uker etterpå…

Jeg er egentlig litt usikker på hvor det er meningen at det skal plasseres, men siden jeg fikk to plasserte jeg ett på utsiden og et på innsiden, så skal jeg ha bekjentgjort klart for alle og enhver at ting er i orden!

Da jeg fikk oblatene fra Telenor Kystradio fikk jeg også to A5-klistremerker, det ene med nødprosedyren og det andre med kanalplanen for VHF. Men geografikunnskapene er kanskje ikke helt på topp i administrasjonen ettersom kanalplanen jeg fikk var for Nord-Norge og ikke Sør-Norge… 🙂

Ingen fare, jeg har kanalplanen for Sør-Norge allerede! Når det gjelder klistremerket over nødprosedyren tror jeg at jeg laminerer det istedenfor å klistre det opp, da varer det lenger og jeg slipper å bytte klistremerker hvert år.

%d bloggere liker dette: