Mildvær, men ikke helt vårfølelse ennå

I år har faktisk både januar og februar vært mye mildere enn normalt, men likevel har jeg sett en god del is på Bunnefjorden fra stuevinduet mitt.

Is i Bunnefjorden er ganske så vanlig, selv ved milde vintre, men jeg har inntrykk av at isen har kommet lenger ut i fjorden i år enn på mange år, og det rimer jo ikke helt med at temperaturene på land har vært mye mildere.

Det er ikke helt vanlig med så mange plussgrader i februar som det er nå. Det er gjerne på denne tiden og noen uker framover at jeg kan glemme å komme meg utpå fjorden med båten. Resten av vinteren er det stort sett uproblematisk.

Men jeg ser altså is likevel, både her og der. Dog forsvinner isen etter noen dager med varmegrader, men ikke helt. Og den er fort tilbake når det kommer noen kuldegrader.

Nå er jeg straks ferdig med ei uke med nattvakter på jobben og kan se fram til åtte fridager på rad. En rask sjekk på Yr viser at det er meldt plussgrader hele neste uke. Riktignok ikke så veldig mye, sju plussgrader på tirsdag er det varmeste, men etter at jeg har fått snudd døgnrytmen i løpet av helga, så skal jeg være klar til å få tatt meg noen båtturer til uka, hvis tåka holder seg unna. Vinden blir i alle fall ikke noe problem.

Men selve vårfølelsen har ikke kommet for fullt ennå!

Denne uka dukket det dog opp et lite vårtegn i postkassa, nemlig årets klistremerker fra Redningsselskapet. De skal, tradisjonen tro, festes på det faste stedet.

Det var aldri noen tvil når jeg fikk båt at jeg skulle være medlem der, og jeg har fått hjelp to-tre ganger uten at det har kostet meg ei krone. De to første gangene mens jeg hadde snekka (udramatiske hendelser begge to), og selvsagt etter den famøse grunnstøtingen jeg hadde i 2021.

Har også fått melding i nettbanken fra Telenor Kystradio om betaling av årets VHF-lisens. Det blir jo spennende å se om jeg får noen klistremerker fra dem i år. De dukket i alle fall ikke opp i fjor…

Nå mangler det bare regninga på båtforsikringen, så er vi virkelig i gang med årets båtsesong! Den kommer dog ikke før i april.

Jeg venter også på beskjed fra jobben om jeg får oppfylt ønsket mitt om å jobbe fra båten i sommer. Hvis jeg får det kommer jeg til å kontakte båthavna for å høre om jeg kan slippe unna å betale for full sommerplass ettersom jeg kommer til å være borte i tre måneder. 

Jeg fikk en slik ordning forrige gang jeg var på langtur. Da betalte jeg for å ligge i havna noen uker i mai, og da jeg kom tilbake i oktober var jo sommerhavna over for lenge siden. Lå uansett på samme plass.

Det er tross alt 11.500 kroner det er snakk om, og hvis jeg får redusert den summen til halvparten for eksempel, så er jo det en full tank og vel så det, og det kan jo komme godt med på en langtur!

Related Images: