Mulig påskeferie med båten i år

Ferieplanene for sommeren har jeg jo allerede skrevet om tidligere, men nå ser det ut til at det kan bli en liten tur i påsken også.

Egentlig skulle jeg, ifølge turnusen, ha jobbet hele påsken. Noe som ville betydd endel ekstra kroner i båtkassa, men dessverre var jeg litt uheldig.

I påsken er det nemlig ikke full bemanning på jobben, og endel vakter blir kuttet. Slik er det også på andre høytidsdager- og perioder. Så noen av vaktene blir kuttet slik at vi bare har grunnbemanning.

I år var jeg uheldig – alle mine vakter ble sløyfet! Litt surt ettersom slike dager jo er ganske godt betalt… Men vi har da muligheten til å skrive oss opp som interesserte på vaktene – fordi det jo alltid er noen som ikke ønsker å jobbe.

Her fikk jeg ikke full uttelling ettersom jeg bare fikk to vakter, men samtidig betyr dette at jeg får mulighet til å ta mesteparten av årets påskeferie til sjøs!

Jeg har nemlig tidligvakt skjærtorsdag fram til kl.15.00, og da skal jeg ikke på jobb før sent andre påskedag, også det fra kl.15.00. Jeg får dermed tre hele fridager, pluss noen timer ekstra både “foran og bak” de tre dagene.

Planen må jo da være å ta båten til byen på skjærtorsdag, slik at jeg kan spasere rett fra jobb og til båten for å starte ferien da, og kanskje det samme på andre påskedag, da jeg kan være til sjøs til langt utpå dagen.

Hvor jeg havner er vanskelig å si. På grunn av farten min kommer jeg jo ikke så langt!

Sverige – ved Strömstad eller Koster – ville jo vært perfekt – men det blir litt stress. I fjor kom jeg meg for første gang ikke til Sverige i løpet av sesongen (hvis vi ser bort fra de under tre månedene jeg hadde båten i 2013), så det ville vært deilig å kunne heise det svenske gjesteflagget igjen!

Første landkjenning i Sverige i august 2014. Bergtatt ligger i bakgrunnen foran seilbåten. Vettnet på Nord-Koster. Om det blir noen påsketur dit i år er vel tvilsomt, men ikkr umulig.

Å bare dra til Oscarsborg blir for kort, selv om det kanskje blir første stopp. Jeg vil gjerne litt ut av Oslofjorden, så da får jeg velge på hvilken side av fjorden jeg vil tøffe, og deretter se det an!

Væravhengig er det også. Men sannsynligheten for båtpåskeferie i år er i alle fall rundt 100 prosent!

I fjor var jeg syk i påsken og måtte ta det med ro, i 2017 var jeg på påskeferie i Frankrike og Monaco, mens jeg i 2016 såvidt fikk meg noen dager, men den ble avkortet på grunn av været. I 2015 lå jeg på sykehus og i 2014 hadde jeg jobbepåske.

%d bloggere liker dette: