Stoppet av politibåten

Ble faktisk stoppet av politibåten mens jeg tøffet ut fra båthavna i pen snekkefart her om dagen. De lurte på om jeg hadde startet båtsesongen vel tidlig i år…

Da måtte jeg jo fortelle at jeg har båten ute hele året!

Politibåten har jeg sett titt og ofte her innerst i fjorden, men de har aldri stoppet meg før. Dette skjedde mens jeg var på vei ut fra båthavna på Oksval og krysset over mot Osloøyene.

IMG_5385
Arkivbilde fra februar 2014. Tok et par år før jeg ble stoppet for første gang!

Politibåten kom inn fra styrbord og jeg forstod etterhvert at de ville hilse på, så jeg slakket av farten og la langsiden mot dem.

Kom en politimann ut på siden og sa hei. Spurte ikke om noe spesielt, han så jo at jeg hadde på meg vest og så ut til å være en som koste seg på sjøen.

Fikk bare noen spørsmål om hvor jeg kom fra og om jeg hadde tjuvstartet båtsesongen. Denne dagen var det både blå himmel og stille sjø, så jeg sa jo som sant var, at været var for fint til å ikke dra utpå en tur før jeg skulle på kveldsvakt.

Ble vinket av gårde etter noen få minutter og kunne fortsette turen.

Glemte i befippelsen å ta bilder! 🙂

TILLEGG:

Etter at jeg opprinnelig skrev dette innlegget og la det klart til publisering, så ble jeg jaggu meg stoppet enda en gang! Så på en drøy ukes tid har jeg faktisk blitt stoppet to ganger!

Denne gangen forklarte de at det var endel båttyverier for tiden, så derfor sjekket de båter som de så utpå. Politimannen jeg snakket med spurte også om jeg hadde sett noen andre båter i nærheten, og da fortalte jeg at det var det lite med, bortsett fra en som lå og fisket ved Steilene og en vannscooterkjører som jeg hadde sett.

Fikk en hyggelig og avslappet prat også denne gangen, og snek meg til å ta et bilde før de dro sin vei. 🙂

politibaat

 

Related Images: