17. mai i båten i år også!

Så vidt jeg har klart å finne ut, så foreligger det ingen planer om en båtkortesje i Oslofjorden på 17. mai i år, slik det har vært gjort de to siste årene på grunn av koronapandemien. Men utpå skal jeg nå uansett!

Personlig synes jeg det var en veldig koselig opplevelse å være med på de to kortesjene i 2020 og 2021, og jeg ville ikke hatt noe imot å gjenta det også i år, men nå som man skal feire 17. mai uten restriksjoner, så er båtfolket overlatt til seg selv igjen.

I flere andre byer rundt om i landet har det imidlertid i alle år vært en tradisjon med båtkortesjer, men ikke i hovedstaden.

Kake i 2019

Men om bord i Bergtatt skal 17. mai feires igjen – for fjerde gang på rad! Faktisk har jeg alltid feiret 17. mai om bord i Tresfjorden. Første gang var i 2019 – noen få uker etter jeg hadde kjøpt båten. Da fant jeg og den daværende rederinnen ut at vi skulle ha en rolig dag sammen og endte med å dra på båttur. 

Vi la oss til slutt på Lindøya og koste oss med kake og Pepsi-Max om bord, og hun overrasket meg med en kake med bilde av båten – både for å feire nybåten og for å feire 17. mai.

Og dermed var en hyggelig tradisjon startet! Jeg var jo ikke klar over det da, men allerede i båthavna på Oksval, da jeg tøffet ut derfra for å plukke henne opp i Oslo, så kunne jeg se flere som hadde pyntet båtene sine med flagg og bjørkeris og som skulle ut på sjøen.

Akkurat det hadde jo ikke falt meg inn, så da gikk det et lys opp for meg!

De neste to årene ble det også 17. mai-feiring om bord, og da deltok vi i kortesjene som ble arrangert i samarbeide med 17. mai-komiteen. Det var over 1.000 båter utpå både i 2020 og 2021.

Båten pyntes før avgang i 2020. Robin hjelper mora si med pyntinga.

Det første året hadde jeg selskap av sønnen min Robin (en av de få gangene han har vært med meg på båttur) og mora hans, Kathrine. De plukket opp både bjørkekvister og flagg og ferskt bakverk før de kom om bord og var med.

I fjor ble Kathrine med sammen med eldstedatter Sunniva og hennes daværende samboer Gard, og vi deltok i to kortesjer den dagen! De hadde med seg masse mat, spekepølse. skinke, eggerøre, laksesnitter, flatbrød og melon. Samt sjokoladekake. Selv bidro jeg med Pepsi-Max (selvsagt!) og kransekake!

Masse mat i 2021!

Vi spiste litt sen frokost om bord før vi dro ut til den første konvoien bak Color Magic, så dro vi tilbake til båthavna og spiste resten av maten samt kaker.

Så mønstret Kathrine av fordi hun skulle på jobb, og jeg satte deretter ungdommene av ved Aker Brygge ettersom de hadde andre planer for resten av dagen, og fikk om bord en ny gjest, en fotograf fra jobben som skulle være med ut for å ta bilder av kongeskipet og kongefamilien. Så dermed ble det konvoi nummer to!

I år er det foreløpig ikke bestemt hvem som skal være med, men at det blir en ny tur utpå er helt sikkert!

Og planen er at jeg skal være ferdig med å legge dørkbelegget og selvsagt vask av båt og kalesje innen den tid, slik at båten framstår som noenlunde presentabel!