Björkö (Sverige)

Björkö

Hvor: Björkö utenfor Göteborg
Posisjon:57°44’2.0″N 11°40’17.8″E
Type drivstoff: Bensin og diesel
Drivstoffkvalitet: ?
Leverandør: Gulf
Pumpe: 24-timers automat/betal i butikken
Pris (dato sist jeg fylte) : 16.89 SEK (16.08.19) Dyreste diesel jeg noengang har fylt!
Kommentar: Første og foreløpig eneste gang jeg har fylt diesel i Sverige. Frister ikke til gjentakelse, for å si det slik. Men jeg var forberedt på at det er dyrere diesel i Sverige enn i Norge, så veldig sjokkert ble jeg ikke. Men jeg var nok litt uheldig med valg av sted, ettersom jeg leste på baatplassen.no at det var billigere steder i nærheten, så jeg kunne ha kommet ned i rundt 12-13 kroner hvis jeg hadde valgt “riktig” sted.

Men jeg ønsket å toppe tanken slik at jeg hadde nok til resten av Sverigeturen, og da jeg dro ut fra naboøya Källö-Knippla valgte jeg den som lå nærmest. Fyller nok ikke her neste gang jeg er i området, for å si det slik.

Selve Björkö kunne jeg forsåvidt ha tenkte meg å ta en nærmere titt på en annen gang, men denne gangen var jeg på vei inn til Göteborg og var allerede litt sent ute. I tillegg så det ut som om det ikke var så mange ledige plasser til gjestende båter heller.

Drivstoffanlegget for båter er samlokalisert med en vanlig bensinstasjon, og jeg måtte inn på stasjonen for å betale. Hyggelige folk bak disken, men som sagt, noe i overkant dyrt.

Björkö