Når jeg 50 overnattinger?

imageMinusgradene har vært på det jevne den siste tiden, men jeg har nå fått med meg et par turer. Overnattinger har det imidlertid blitt færre av. Jeg har allerede satt ny rekord i antall overnattinger, men det ville vært fint å runde 50. Og nå kommer jo en periode med mildvær.

Hele 48 overnattinger har det blitt i båten så langt i år, og det er uansett ny bestenotering sammenlignet med tidligere år. Beste år hittil var 2014 – mitt første hele år som båteier, med 17 overnattinger.

2015 snakker vi ikke høyt om, av naturlige grunner…

En av årsakene til at jeg har overnattet så mye i båten i år er jo at jeg har vært ute på tre lengre turer med båten. Alle tre til Sverige. Det har selvsagt hatt mye å si. Og ikke minst at jeg har gjort noen forbedringer i kabinen slik at jeg har sovet bedre, blant annet en ekstra madrass. Når de originale madrassene blir byttet ut før neste sommer vil liggekomforten bli betraktelig bedre, og da kan det nok hende at overnattingsfrekvensen øker noe!

Samtidig er det jo slik at nær 50 overnattingsdøgn ikke er veldig mange. Men båten brukes mest til dagsturer i nærområder, og da blir det ikke så mange overnattinger av den grunn.

Når det nå nærmer seg vinter i tillegg blir det enda færre, for jeg har ennå ikke funnet en god og trygg løsning som gir meg varme i båten om natten når jeg ligger i uthavn og ikke har tilgang til strøm. Og de fleste gjestehavner om vinteren har ikke strøm tilgjengelig da det ikke er så mange båter som besøker dem da.

Unntaket er gjestehavner med plasser til vinteropplagsbåter.

Dermed blir det fort kaldt i løpet av natta!

Men jeg satser på at innkjøp av en vintersovepose kan gjøre det levelig i båten også i tiden framover!

Og da skal vel to overnattinger før nyttår være innen rekkevidde?

 

 

%d bloggere liker dette: