Kaiplass neste sommer…

IMG_1098[1]Dette bildet tok jeg på morgenkvisten i dag, på vei til jobb. Jobber i den store bygningen der, og kunne ikke unngå å tenke at det ville jo vært fantastisk å kunne ta båten til jobb, fortøye utenfor her og ta båten hjem igjen… Kanskje ikke hver dag, men likevel! 😀

Idyllisk, men ikke lov...
Idyllisk, men ikke lov…

Men jeg regner vel nesten med at det finnes en regel eller lov som forbyr akkurat den løsningen. Noen gjestehavn i nærheten er det heller ikke, hvis det da ikke er planer om å bygge noe på andre siden i forbindelse med boligene som oppføres der?

Egentlig bare tankespinn, og det ville nok blitt litt tungvint å gjort dette hver dag… Men uansett, så idyllisk som det ser ut der på morgenen, så er det lett å gjøre seg disse tankene!

Sikkerheten er vel kanskje også et spørsmål, men jeg tror vel kanskje ikke at det er et hett svart marked for gamle snekker fra 70-tallet? Ved å ha alarm, ta med meg rattet og sette opp et webkamera som jeg kunne sjekke fra jobben noen meter unna, så kunne vel risikoen for tyveri reduseres betraktelig?

En besnærende tanke, men selvsagt ikke mulig, og via forumet på baatplassen.no fikk jeg raskt vite hvorfor:  Den gule kaikanten er nemlig ikke på plass bare fordi den er gul, men også fordi den gule fargen nettopp forteller at her er det ikke lov for fritidsbåter å legge til! Av- og pålessing ja, men ikke i lengre tidsrom. Nærmeste gjestehavn da blir på Aker Brygge, og det er jo ikke helt umulig det heller, selv om det ikke er så praktisk som det ville ha vært å legge til her! 🙂

Her kanskje?
Her kanskje?

Men det finnes faktisk enda et alternativ: Nemlig å legge til ved munningen av Akerselva bak Operaen, like ved Sukkerbiten.

Der er det nemlig ganske så uforstyrret og godt med plass. Spørsmålet er jo hvordan det vil se ut der til neste år? Etter å ha blitt tipset om dette på allerede nevnte forum tok jeg en tur i lunsjpausen for å sjekke området nærmere.

Som du ser av bildet til høyre så er det jo nok plass der! Hvis kommunen setter opp noen strømsøyler med ferskvannskraner også, slik det står på kaikanten ved Havnelageret, og som det også står et par av ved Sukkerbiten, så kunne jo dette blitt en liten idyllisk oase.

Jeg ville vært mer enn villig til å betale noen kroner i dagsleie for å la båten min ligge der. Det tar under ti minutter å gå fra jobben til denne plassen bak Operaen, og deretter kunne jeg tøffe hjemover.

Det skal jo innrømmes at det ikke blir veldig praktisk å gjøre det på denne måten. Jeg har ikke akkurat hus ved sjøen med egen brygge slik at jeg bare kan spasere om bord i snekka på morgenen og dra til jobb. Det vil nok kreves litt mer planlegging, slik som at jeg nok måtte ha dratt til båten kvelden før og sovet om bord før jeg måtte stå ekstra tidlig opp for å komme meg på jobb.

En snekke bruker nemlig noe mer tid på overfarten fra Nesodden til Bjørvika enn Nesoddbåten gjør til Aker Brygge…

Men likevel, bare muligheten til å kunne gjøre det, ta seg noen dager i pent sommervær og være litt båtbohem, DET er en tanke jeg hegner om! 🙂