Ny runde med oppussing

Det begynner å våres selv om påsken ennå ikke er her. Men påskehøytiden er en slags sesongstart for de av båtfolket som ikke bruker båten hele året. Høytiden brukes av mange til å vaske, pusse og polere båtene. 

Selv om jeg bruker båten hele året, så bruker jeg også våren til vårpussen. Og i år har jeg tenkt å bli ferdig med den også! Men jeg startet nok lenge før påsken – har gjort litt her og der, mest innvendig. Snart skrus vannet på i havna, og da kan vaskeklut og pussefiller kommer fram – båten trenger en skikkelig vask nå!

Så er det de tingene som alltid skal gjøres på denne tiden, skifte filtre og sinkanoder, skifte impeller og ta oljeskift.

I fjor klarte jeg ikke å få løsnet skruen til der giroljen skal byttes, så i år må jeg få hjelp til det, eventuelt – i verste fall – må det bores opp. Tror uansett det er over mitt nivå, så her må jeg nok ha hjelp.

I tillegg til vårrengjøringen og vårstell har jeg endel andre ting å ta fatt i også.

Denne våren skal jeg ta oppussingen av treverket på nytt. Det ble gjort en litt for grundig jobb for to år siden, for å si det slik, så nå skal jeg pusse ned alt treverk på nytt og deretter beise og lakke på nytt. I det minste vet jeg nå hvordan jeg ikke skal gjøre det.

Deretter håper jeg å få en ny sofa på plass før båtferien før jeg skal bytte ut belegget på dørken ute. Vi får se om jeg rekker det…

I tillegg kommer noen småting inne i kabinen og på toalettet.

Som vanlig en hel del planer, men om jeg rekker å få gjennomført alt er en helt annen sak! Erfaringen tilsier at det ikke går!

Ny runde…jeg skulle ha stoppet når det så ut som på disse bildene…

For et par uker siden gikk jeg til innkjøp av en ny slipemaskin siden den forrige havnet i sjøen mellom båten og brygga da posen den lå i på bryggekanten vippet over… Denne gangen har jeg kjøpt en maskin med litt større slipeflate.

Jeg har også gått til innkjøp av to bokser med malingfjerner som jeg skal begynne med. Jeg brukte samme type sist gang og den var veldig effektiv.

Planen er også, som jeg vel har vært inne på før, å kjøpe et forbruksbatteri slik at jeg har to batterier, ett forbruksbatteri og ett kun som startbatteri. Vurderer også innkjøp av et solcellepanel. 

Bergtatt har bokstavelig talt fått noen riper i lakken opp gjennom årene, og etter uværet for to år siden også noen mindre glassfiberskader. De ligger godt over vannlinja, men det ser ikke pent ut, så nå skal jeg prøve å tette og reparere med epoxy og deretter våtslipe og toppe med litt ny gelcoat. 

Båten er tross alt fra 1974 og i høyeste grad en bruksbåt med litt gulnet glassfiber – den kommer aldri til å være like fin i lakken som i 1974 – men jeg skal fjerne de verste ripene og i det minste få den til å skinne litt!

 

%d bloggere liker dette: