Alt klart for Båter i Sjøen på Aker Brygge

Årets sommersesong går ubønnhørlig mot slutten for oss båteiere. Noen har allerede tatt båten på land, andre presser de siste dråpene ut av sesongen, mens andre igjen gleder seg til noen roligere måneder på sjøen. Båtmessa Båter i Sjøen på Aker Brygge fungerer dermed enten som sesongavslutning for noen, og som sesongstart på høst- og vintersesongen for andre (sånne som meg.)

Det som er det spesielle med denne messa er jo at den er såkalt “flytende”. Alle båtene ligger dermed i sitt rette element – på sjøen. Gjestehavna på Aker Brygge stenges flere dager før og etter messa, og de som har faste plasser der må flytte – for nå er det utstillingstid!

Selvsagt stikker jeg en tur innom i år også, og kommer nok til å komme med en liten bilderapport før helgen, slik at de av dere som er i tvil kanskje stikker innom likevel! Rapporten kommer nok ikke før fredag, ettersom jeg i dag egentlig har tenkt meg på en liten båttur før jobb. En sjanse til en tur på sjøen trumfer alltid et messebesøk…

Messa åpner altså i dag torsdag, og holder på til og med søndag.

Jeg kommer vel som vanlig til å ta en ekstra titt på de elektriske båtene, det er en rivende utvikling på det feltet, men de fleste jeg har sett fram til nå er ikke noe for meg hverken når det gjelder design og konstruksjon eller fart og rekkevidde. Jeg liker jo å dra på lange etapper, og da er en elbåt, som i beste tilfelle har en kapasitet mellom 40 og 80 nautiske mil i rusletempo, ennå ikke et alternativ for meg. Men jeg liker tanken på å tøffe rundt på fjorden med en motor som ikke bråker…

Jeg kommer nok til å ta en ekstra titt på det som er utstilt av Cormate-båter også. Jeg har veldig sansen for designet og fargene på disse båtene. Klassisk og moderne på samme tid – det er i utgangspunktet en prestasjon å få til!

Og den moderne trawler-utgaven fra Greenline er jo litt lekker da – selv om en båt til fire millioner kroner aldri vil være aktuelt for meg!

Sannsynligvis treffer jeg på noen båtkjente også, og båtutstyrsbutikkene har kanskje noen tilbud på lur. Ankervinsj foran er noe av det jeg har på lista over ting til båten som ville ha vært kjekt å ha…

(Bildene i dette innlegget er selvsagt fra fjorårets messe…)

%d bloggere liker dette: